SAMSUN (AA) - 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları kapsamında kente gelen Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Svend Olling, Samsun Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti.

Büyükelçi Olling, Vali Kaymak'ı ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı.

Kaymak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlimizde bugün 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları seremonisi yapılacak. Biz de vakit buldukça misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Olimpiyatlara katılan Danimarkalı sporculara başarılar diliyorum." dedi.

Samsun'un olimpiyatlara hazırlanmak için yaklaşık 3 yıldır çalıştığını ifade eden Kaymak, "Üç yıldır bu organizasyona hazırlanıyoruz. Samsunumuzda düzenlenen bu olimpiyat ümit ederiz ki dünya sporuna, dünya kardeşliğine ve dünya barışına katkı yapar. Bu organizasyonu tüm Samsunlular olarak gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz. İlimizi ve valiliğimizi ziyaretinizden büyük bir memnuniyet duydum." ifadelerini kullandı.

Olling ise Samsun da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

Olimpiyat oyunlarına katılan Danimarka ekibini desteklemek için Samsun'a geldiğini ve kenti çok beğendiğini belirten Olling, "Bu organizasyon için sizlere müteşekkirim. Zaman ayırıp bizleri kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum." dedi.

Kaymak, ziyaretin anısına Olling'e bir çini tabak hediye etti.