Şehitkamil Belediyesi’nin örnek projesi olarak gösterilen ‘Merhamet Eli’ projesi kapsamında, Yetim Koordinasyon merkezinde eğitim gören çocukları sinemayla buluşturmaya devam ediyor.
Şehitkamil Belediyesi ve M1 Alışveriş merkezinde bulunan Nakıp Ali sinemalarının sponsorluğunda gerçekleştirilen organizasyonda, Şehitkamil Belediyesi Yetim Koordinasyon merkezinde eğitim gören 100 öğrenci sinemayla buluştu. Yaş gruplarına göre ayrı ayrı seanslarda sinema filmi izleyen öğrencilerin mutlulukları adeta gözlerinden okunuyordu. Proje kapsamında sinemaya giden küçük yaş grubundaki öğrenciler, ‘Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler’ filmini izlerken, yaşları biraz daha büyük olan çocuklar ise ‘Mucize’ filmini izledi. Hayatlarında ilk defa sinema keyfi yaşayan çocukların da olduğu topluluk, 3 saat süren etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.
‘Merhamet Eli’ projesi kapsamında sinemayla buluşan öğrenciler, “Şehitkamil Belediyemiz daha önceleri de bizleri sinemaya getirmişti. Sinemada olmaktan çok mutluyuz. Bazı arkadaşlarımız ilk defa sinemayla tanıştılar. Belediyemiz daha önce de bizleri birçok projeye dahil ederek, her zaman yanımızda oldular. Burada da yalnız olduğumuzu hiçbir zaman hissettirmediler. Hocalarımız bizlerle çok iyi ilgileniyorlar. Böyle güzel bir organizasyon düzenlediği için başta Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.
Çocuklar daha sonra hocalar eşliğinde Alışveriş merkezini gezerek günün tadını çıkardılar.