Tokat’ta son 5 yılda 513 kişi hakkında uyuşturucu madde konuları ile alakalı olarak yasal işlem yapıldı.
Tokat’ta artan uyuşturucu madde kullanımı ve satışının en aza indirilerek, çocukların, gençlerin bilinçlendirilmesi, aile bireylerine düşen görevlerin irdelenmesi ve bu anlamda kamu, kurum ve kuruluşlarının izleyeceği yol haritası belirlenmesi amacıyla uyuşturucu şurası düzenlendi. Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğü koordinasyonunda İl Uyuşturucu ile Mücadele Koordinasyon Kurulu’nca düzenlenen ’Uyuşturucu ile Mücadele Şurası’ 3 gün sürdü. Şurada İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan sunumda 2015 yılı Ocak ayına kadar Türkiye genelinde Tokat nüfusuna kayıtlı 2 bin 396 kişi, Tokat’ta ise 915 kişi hakkında uyuşturucu ile ilgili yasal işlem yapıldığı kaydedildi. Son 5 yılda ise bu rakamın Türkiye genelinde Tokat nüfusuna kayıtlı bin 259 kişi, Tokat’ta ise 513 kişi, il nüfusuna kayıtlı olan 311 kişi olarak tespit edildi.
Tokat Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğlulları, şuraya herkesimden insanın birlikte olduğunda uyuşturucunun önlenebileceği sloganıyla yola çıktıklarını söyledi. Amaçlarını bu konu ile ilgili olarak mücadele eden tüm kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü bireylerle el ele vermek suretiyle uyuşturucunun önlenebileceğine işaret eden Zülfüoğlulları, “Amacımız birlikte uyuşturucu ile mücadele etmenin önemini vurgulamak ve bu birlikteliğin bereket getireceğine inanmaktı. Sloganımızda resimde yer alan fotoğrafta da görüldüğü gibi el ele vererek aynı amaca güç birlikteliği yaparak ortak harekete edebilme kabiliyetini geliştirmek” dedi.
Zülfüoğulları, şuradan rapor halinde çıkacak olan sonuçların Tokat Valisi Cevdet Can’a takdim edilerek yol haritası belirleneceğini söyledi.