Didim ve Yöresi Engelliler Derneği (DİYED) Başkanı Bedri Altıntaş, Emek Partisi Didim İlçe örgütünü ziyaret etti.
Emek Partisi İlçe yöneticileri ve üyeleri tarafından karşılanan Altıntaş, derneği niçin kurduklarını ve ne tür çalışmalar yaptığından bahsetti ve partiler ve sivil toplum kuruluşlarını gezerek bu konuya duyarlılığın artmasını sağlama çalıştıklarını belirttiler.
Didim’de engelli kavramını kaldırmak istediğini belirten Altıntaş, engelli babası olarak yaşamındaki sıkıntılardan dolayı ve Didim de böyle bir eksikliğin olduğu için derneği kurduklarını bu sayede çeşitli etkinlikler düzenleyerek. Ulaşabildikleri engellilerin sorunlarını çözdüklerini belirtti. Didim de hiçbir esnaftan para toplamadıklarını söyleyen Altıntaş, “Biz dernek olarak hiçbir zaman sokağa çıkıp para toplamadık biz ihtiyaçlarımızı etkinlik yaparak çözüyoruz. Zaten kimseden para talebimiz yok. Engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyoruz sadece ”dedi.
Ülkenin bir çok yerinde sahne alan ve için 4 zihinsel engellinin oynadığı Muzaffer İzgü’nün yazdığı ve Erdem Öksüz’ün yönettiği “Sınır” adlı tiyatro oyununun 23 Mart 2015 Pazartesi 19:30’da Didim Ticaret Odası Nurullah Kocabıyık Kültür salonunda “Engel’Siz Sanat “Sınır” tanımıyor” sloganıyla ve DİYED, Didim Belediyesi ve Yön sanat atölyesinin katkılarıyla sahne alacak.