Manisa Büyükşehir Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi tarafından Atatürk Kent Park’ta vatandaşların spora teşvik edilmesi ve daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için başlattığı "Herkes İçin Sağlık, Sağlık İçin Spor" etkinliği vatandaşların katılımı ile devam ediyor.

Etkinliğe, hem spor yapmak isteyen hem de eğlenceli bir zaman geçirmek isteyen vatandaşlar ilgi gösteriyor. Atatürk Kent Park’ta buluşan vatandaşlar, Celal Bayar Üniversitesi’nden uzman eğitmenler Tolga Beşikçi ve Ezgi Abay eşliğinde açma-germe, aerobik ve step yaparak sağlıklı yaşam için form tutuyor. Etkinliğe katılan vatandaşlar aynı zamanda sosyalleşmeye de imkan buluyor.

Celal Bayar Üniversitesi eğitmenlerinden Tolga Beşikçi, ücretsiz spor etkinliğinin Pazartesi, Salı ve Perşembe günleri saat 19.00’da Atatürk Kent Park’ta yapıldığını belirterek, ortalama bir saat süren etkinliğe tüm vatandaşları davet etti. Etkinlik hakkında bilgi veren Beşikçi, “Buradaki amacımız hep birlikte spor yapmak. İnsanları aktif hale getirmek, sağlıklarını yeniden kazanmak ve fit bir görünüme sahip olmalarına yardımcı olmak. Katılımlar oldukça yüksek. Her gün ortalama 30-40 kişi etkinliğimize katılıyor. Onlarla birlikte spor yapıyoruz” dedi.

Projeyi Manisa’da başlatmadan önce ön hazırlığını yurtdışında yaptıklarına dikkati çeken Beşikçi, “İngiltere, Romanya, Bulgaristan ve Sırbistan’da çalışmalarımızı sürdürdük. Oradaki veriler ile birlikte buraya geldik. Burada da katılımın yüksek olacağını düşünerek çalışmalarımızı başlattık. Manisa Büyükşehir Belediyesi bu konuda bize destek veriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e de teşekkürlerimizi iletiyoruz. Projenin başından sonuna kadar bizi her konuda destekledi” diye konuştu.

Atatürk Kent Park’taki "Herkes İçin Spor, Sağlık İçin Spor" etkinliğine katılan kadınlar ise yapılan etkinlikten memnuniyetlerini dile getirerek, isteyerek katıldıkları etkinlikten çok mutlu olduklarını kaydetti.