İzmit Körfezi'nde Gebze Eskihisar ile Yalova Topçular arası olmak üzere birçok noktada feribot ve deniz otobüsü hattı bulunan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO), bayram tatili için  bazı kritik hatları yeni ek seferler koyup yeni gemilerle takviye etti. İDO'dan yapılan açıklamada, Kurban Bayramı tatili süresinde 3 bin 250 sefer yapıp 230 bin araç ve 3 milyon yolcu taşımayı hedeflendiği bildirildi. 
İDO, özellikle Eskihisar-Topçular araba vapuru hattında 24 saat doldur-boşalt yöntemiyle feribot seferi yapacak. İstanbul’da Yenikapı ve Pendik’ten Yalova, Bursa ve Bandırma’ya gerçekleştirdiği hızlı feribot seferlerine de takviye yapan İDO, tarifeli seferlerin dışında konulan ek seferleri de açıkladı. Açıklamaya göre bayrama özel yoğunluğu ve talebi karşılayabilmek için dış hat hızlı feribot seferlerinde 83, deniz otobüsü seferlerinde ise 8 adet olmak üzere, toplam 91 ek sefer konuldu.  
İDO’nun biletli olarak sunulan toplam 623 seferine ek olarak 91 ek sefer daha sunuluyor. Böylece bayram boyunca hızlı feribotta toplam 435, dış hat deniz otobüsünde toplam 188 sefer, iç hat deniz otobüsünde ise toplam 210 sefere ulaşıyor. Araba vapuru hatlarındaki 2 bin 403 seferle birlikte İDO’nun Kurban Bayramı boyunca sunduğu toplam sefer sayısı 3236’ya ulaşacak. İDO, tüm bu seferleriyle 230 bin araç kapasitesiyle birlikte 3 milyona yakın bir yolcu kapasitesine ulaşarak yeni bir rekor kırmayı hedefliyor.

FOTOĞRAFLI