ANKARA, () - TÜKETİCİ Hakları Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, cadde, sokak ve bulvarlardaki açık otopark uygulamasına ilişkin mahkeme kararlarını uygulamadığını ileri sürerek, "Ankara Büyükşehir Belediyesi suç işlemektedir" açıklamasını yaptı.
Tüketici Hakları Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Mahkeme kararlarını uygulamayan belediye yönetimi, sonunda esnafla otopark işletmecisini karşı karşıya getirmiştir. Esnafla ve otopark çalışanları arasında Ulus Rüzgârlı Sokakta çıkan kavgada ne yazık ki 21 yaşında gencecik bir esnafımız, otopark çalışanının silahından çıkan kurşunla vurularak öldürülmüştür. Esasen Sedat Karagöz'ü vuran, Mahkeme kararını uygulamamak suretiyle bu gerginliği yaratan Büyükşehir yönetimidir. Cadde, sokak ve bulvarlardaki açık otopark uygulaması kamu yararı ve tüketici haklarına aykırıdır" denildi.
Açıklama şöyle devam etti:
"Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne cadde, sokak ve bulvarlardaki açık otopark uygulamasına karşı açtıkları davaya ve gelinen sürece ilişkin, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin cadde, sokak ve bulvarlardaki açık otopark uygulamasının hukuka, Anayasa'ya, yasalara, tüketici haklarına, çağdaş ve demokratik belediyecilik anlayışına ve kamu yararına aykırı bir uygulama olduğunu açıklamış ve bununla ilgili olarak Ankara 1. İdare Mahkemesinde dava açmıştık. Söz konusu dava ilgi Mahkeme tarafından Derneğimiz lehine sonuçlandırılmıştır. Ancak, Ankara Büyükşehir Belediye Yönetimi, Mahkeme kararını arkadan dolanarak aldığı yeni kararlarla ilgili Mahkeme kararını uygulamamaktadır. Mahkeme kararlarını uygulamayan belediye yönetimi, sonunda Esnafla Otopark işletmecisini karşı karşıya getirmiştir. Esnafla ve otopark çalışanları arasında Ulus Rüzgârlı Sokakta çıkan kavgada ne yazık ki 21 yaşında gencecik bir esnafımız, otopark çalışanının silahından çıkan kurşunla vurularak öldürülmüştür. Esasen Sedat Karagöz'ü vuran, Mahkeme kararını uygulamamak suretiyle bu gerginliği yaratan Belediye yönetimidir."
ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KARARLARI HİÇE SAYARAK ANKARALILARI MADDİ MANEVİ MAĞDUR ETMİŞTİR
Tüketici Hakları Derneği, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mahkeme kararlarını uygulamadığını ileri sürerek, "Halkının sağlığını, esenliğini ve huzurunu koruması gereken Belediye yönetimi, cadde, sokak ve bulvarlar açık otopark haline getirmiş ve rant kapısına dönüşen otopark işletmeciliği de bugün ölüm saçmıştır. Ankara Büyükşehir Belediye Yönetimi Mahkeme Kararlarını hiçe sayarak Ankara'nın trafik ve otopark sorununu çözmek yerine içinden çıkılmaz bir duruma sokup, Ankaralıları hem maddi hem de manevi yönden mağdur etmiştir. Anayasa'nın sosyal devlet ilkesi de çiğnenmiştir" açıklamasına yer verdi.
ANKARALILAR'A SAYGI GÖSTEREREK TRAFİK, OTOPARK SORUNUNU ÇÖZMELERİ ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ
Açıklamada, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne Ankaralıların trafik ve otopark sorununu çözmesi çağrısında bulunarak şu ifadelere yer verildi:
"Ayrıca, Belediye Yönetimi tarafından tüketicilerin evrensel ve yasal haklarından olan güvenlik hakkı, sağlıklı bir çevrede yaşama hakkı ve ekonomik çıkarlarının korunması hakkı görmezden gelinmiş ve ayaklar altına alınmıştır. Tüketici Hakları Derneği olarak, Ankara Büyükşehir Belediye Yönetimini, Anayasa'nın, yasaların, kamu yararı anlayışının, tüketici haklarının, çağdaş ve demokratik belediyecilik anlayışının, gereklerini yerine getirerek ve mahkeme kararlarını uygulayarak Ankaralılara saygı göstermeye ve trafik sorunu ile otopark sorununu çözmeleri çağrısında bulunuyoruz."