Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında İstanbul Başakşehir, kendi evinde Medicana Sivasspor’u ağırladı. İstanbul ekibi karşılaşmayı Visca ve Semih’in golleriyle 2-1 kazanarak, Avrupa yolunda önemli bir galibiyet aldı.
Geçtiğimiz hafta Balıkesirspor maçında, müsabakanın hakemine yönelik hareketi nedeniyle 1 maç ceza alan İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı’nın yerine takımın başında sahaya çıkan yardımcı antrenör Erol Bulut ve Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın maç sonunda yaptıkları basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
BULUT: “BU GÖREVİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM”
İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Erol Bulut, zor bir maça çıktıklarını belirterek, “Oyunu çevirmeyi başardık. Baskı yaptığımız sırada gol yedik ve geriye düştük. Sonra da oyunu kontrol etmeyi başardık. Soyunma odasında takımı iyi motive ettik. Muhakkak kazanmamız gereken bir maçtı dördüncülüğü korumak için ikici yarıya çıktık ve maçı kazandık. İkinci yarıda takımımızın iyi iş başardığını düşünüyorum. Maçın genelinde baskın olan taraf bizdik. 3 puanı almayı başardık ve yolumuza devam diyoruz. Abdullah hocanın bana verdiği taktikleri en iyi şekilde sahaya yansıtmaya çalıştım. En iyi şekilde bu görevi sonuçlandırdığımı düşünüyorum” dedi.
SERGEN YALÇIN: "İLK YARI İYİ, İKİNCİ YARI ÇOK KÖTÜYDÜK"
Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın ise, maça iyi başladıklarını belirterek, “İstediğimiz golü bulduk. Tam bizim istediğimiz gibi bir ilk yarı oldu. Planlar ilk yarı için tutmuştu. Ancak ikinci yarıda çok kötü bir oyun ortaya koyduk. Rakibin çok oynamasına müsaade ettik ve basit hata yaptık. İki tane basit hatadan mağlup olduk. Böyle güçlü ekiplere karşı bu hataları yapmamanız gerekiyor. İkinci yarıda oynadığımız oyunun hakkı puan alacak nitelikte değildi. Çok çabuk toparlanmamız lazım, önümüzde maçlar var. Lig henüz bitmedi” ifadelerini kullandı.