DİYARBAKIR Valiliği, Lice ile Hani İlçesi'nin dağlık ve ormanlık alanında faaliyet yürüten PKK'ya yönelik operasyon düzenleneceğini bildirirken, iki ilçedeki toplam 21 mahallede bugün saat 17.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini açıkladı.
Diyarbakır Valiliği, Lice İlçesi'nde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarına yönelik Hani İlçesi'nin Yukarı Turalı Mahallesi, Şabek Komu, Damlatepe Mahallesi ile Lice İlçesi Birlik, Şenlik, Akçapınar ve Tuzlaköy Mahalleleri arasında kalan bölgede operasyon düzenleneceğini açıkladı. Açıklamada şöyle denildi:
"Operasyon icra edilecek bölgelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, belirtilen bölgelerde (Hani İlçesi; Yukarı Turalı Mahallesi, Akçayurt Mah., Kaledibi Mah., Başaklı Mah., Taşburun Mah., Güzelce Mah., Karapilyar Mah., Aşağıturalı Mah., Damlatepe Mah., Çay Mah., Horsel Mah., Mezartarlası Mah., Sıraevler Mah., Karapilyari Mah. ile Lice İlçesi; Elmadere Mah., Boyluca Mah., Ayaz Mah., Akçapınar Mah., Şenlik Mah., Tuzlaköy Mah., Birlik Mah., Şakan Mah.) sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 15 Ekim 2015 Perşembe günü saat 17.00' dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelere giriş ve çıkışlar ile sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "