Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Futbol Takımı, Türkiye Üniversiteler Futbol Ligi’nde Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile oynadığı final sonrasında Üniversitelerarası Süper Lig’e yükseldi.
Süper Lig’e yükselen Adnan Menderes Üniversitesi Futbol Takımı, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan’ı makamında ziyaret ederek, şampiyonluk kupasını hediye etti. 12. oyuncu olarak desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’a takımın formasını hediye eden ADÜ Futbol Takımı Teknik Direktörü Reşat Kartal, katkılarından dolayı Bircan’a teşekkür etti. Ziyarete ADÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ali Güreş’in yanı sıra Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı ve Futbol Takımı Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Reşat Kartal ve futbol takımı oyuncuları katıldı.
ADÜ Futbol Takımını makamında kabul eden ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, futbol takımındaki oyuncuları tek tek tebrik etti. Elde ettikleri başarıdan dolayı gurur duyduklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, takımdan Süper Lig’de de başarı sözü aldı.
Ziyarette futbol takımının Süper Lig yolunda izlediği serüveni anlatan Teknik Direktör Yrd. Doç. Dr. Reşat Kartal, 128 takım içinde ilk 8 içinde kendilerine yer bulduklarını ifade etti. Kısa sürede önemli başarılara imza attıklarını söyleyen Kartal; “Türkiye Üniversiteler Futbol Ligi’nde 128 üniversite, futbol branşında temsil ediliyor. Futbol, üniversitelerde 2. Lig, 1. Lig ve Süper Lig olarak 3 kategoride gerçekleşiyor. En Üst lig süper lig ve bu kategoride 12 takım bulunuyor. 7 takım İstanbul’daki üniversitelerin takımları, diğer 5 takım ise Anadolu’dan katılıyor. Biz bir Anadolu takımı olarak önemli bir başarıya imza atıp bu lige yükseldik. Diğer takımlar genelde vakıf üniversitelerinin takımları ve bu takımlarda oynayan oyuncular burs ile o üniversitelere davet ediliyor. Biz seçme oyuncuları olan önemli takımları eleyerek Süper Lig’e çıktık. Bu başarıda, bizi destekleriyle yalnız bırakmayan Rektörümüz Prof. Dr. Cavit Bircan’a teşekkür ediyoruz” diye konuştu.