MEDİCANA Sivasspor teknik direktörü Okan Buruk, "Çıkarken kaptırdığımız toplar bize pahalıya mal oldu. Devre arasında takımı güçlendirip daha iyi olacağız" dedi. Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı ise, "Buradan puanla dönmek bizim için önemliydi. Son bölümde galibiyet golünü de atabilir, mağlup da olabilirdik" dedi.
2-2 eşitlikle sonuçlanan karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Medicana Sivasspor Teknik direktörü Okan Buruk galip gelemedikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Çok erken dakikada yediğimiz golle maça başladık. Daha sonra oyuna ağırlımızı koyup topa sahip olduk. Doğru paslar ve organize ataklar yaparak kişisel yeteneklerimizi sahaya yansıttık. İlk yarı sonunda 2-1 üstünlüğümüz ve çok sayıda pozisyon vardı. Devre arasında 2-1'i korumak ve bu geriye çekilmek gibi bir düşüncemiz yoktu. Rakibin biraz daha istediği, bizim çıkarken kaptırdığımız toplar ve önde top tutamamamız bizim hatalar yapmamıza yol açtı. O 10-15 dakikayı atlatabilsek oyuna hamle de yapıyorduk. Kone'yi alıyorduk. O arada da golü yedik. Ayağımızdaki bir toptan geldi gol. Bursa maçında da bunun acısını yaşadık. Yine oyun kururken kaptırdığımız bir top ve verdiğimiz boşlukta golü yedik. Çıkarmak için her şeyi yaptık, kazanmak için her şeyi yaptığımızı düşünüyorum. Son 10-15 dakikada tekrar oyuna girdik. Kazanmak için oyuncularımız her şeyi yaptı ama olmadı. Onların istek ve arzularından, sahada verdiklerinden memnunum. Zaman zaman hatalarımız oldu ama bunları da düzeltmeye çalışacağız. Kalan 4 maçımızda en yüksek puanı toplayacağımızı düşünüyorum. Üzülecek bir şeyimiz yok. Önümüzde çok önemli deplasman maçları var, inşallah bunlardan en maksimun puanları alacağız" dedi.
Ümitsiz olmadığını, tam tersine takımdan umutlu olduğunu belirten Buruk, "Son 4 maçı çok iyi şekilde bitirip, devre arasında takviyeler ile takımı güçlendirdiğimizde daha iyi olacağız. Hep böyle gitmeyecek. Bugün de ligin 4'üncüsü ile oynuyorsunuz. Ligin makine gibi takımlardan biri. 2 gol atmak, bir çok gol pozisyonuna girmek kötü değil ama biz kazanmak istiyorduk. Bunun için de her şeyi yaptık." diye konuştu.
AVCI: PUAN ÖNEMLİ
Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı ise maça erken golle başladıklarını hatırlatarak, "Deplasmanda oynayan bir takım için oyuna golle başlamak önemliydi. Duran toptan bulduğumuz gol ama hem öne geçip 45 dakika oyuna giremedik. Rakibin özellikle bireysel yetenekli oyuncularının dripling yapmasına ve rakibe alan vermeyi oyuncularımız saha içinde uygun gördüler. Medicana Sivasspor'un içinde bulunduğu durum, oyuncu kadrosu, bizden daha fazla istemeleri öne geçmelerini sağladı. İkinci yarı oyun bizim elimizdeydi. Doğru organize geliştirdiğimiz 3-4 önemli ataktan 2'nci golü attık. Kalan bölümlerde 3'üncü golü atabilir, son bölümde mağlup da olabilirdik. Böyle bir deplasmandan puan ile dönmek bizim için önemliydi. Medicana Sivasspor iyi bir takım. İyi oyuncuları var, çıkış yapacaklarına inanıyorum ve onlara da başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAF