SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta önceki gün Nazilli İlçe Stadı'nda oynanan ve ev sahibi Nazilli Belediyespor'un 2-0 üstünlüğüyle sona eren karşılaşmanın ardından yaşanan olaylara ilişkin açıklama yapan Fethiyespor yönetimi olayların yanlış haberlerle saptırıldığını öne sürdü.
Cumartesi günü oynanan karşılaşmanın bitiş düdüğüyle birlikte Nazilli Belediyespor'lu taraftarlarla Fethiyespor teknik heyeti ve futbolcular arasında yaşanan gerilime ilişkin açıklama yapan Fethiyespor yönetimi, olayların yanlış haberlerle saptırıldığını öne sürdü. Gerginliği sonlandırmak için çabalayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Nazilli Belediyespor Başkanı Nurettin Özkat'a teşekkür edilen açıklamada, olayların maçın bitiş düdüğüyle birlikte 3-5 taraftarın Fethiyespor Teknik Direktörü Ahmet Yıldırım ve yedek kulübesine yönelik küfürlerinin ardından başladığı ifade edildi.
YARCIMCI ATRENÖR BIÇAKLA YARALANDI
Olaylar sırasında sahaya atılan bir bıçağın Fethiyespor yardımcı antrenörü Sinan Demircioğlu'nu yaraladığı belirtilen açıklama da şu ifadelere yer verildi:
"Maçın bitiş düdüğüyle birlikte teknik direktörümüz Ahmet Yıldırım'ın şahsına ve özellikle ailesine edilen küfürlerden sonra uyarmasının ardından, protokol tribününün ön tarafına doğru gelen 3-5 taraftar ve onlara eşlik eden belli bir grup sahaya pet şişe, çakmak, davul tokmağı ve bıçak atmışlardır. Paylaşılan video ve fotoğraflarda Ahmet Yıldırım'ı suçlayarak anlatılan olaylar, atılan bıçaktan sonra olmuştur. Çünkü atılan o bıçak yardımcı antrenörümüz Sinan Demircioğlu'nun ayak bileğine denk gelmiş, hocamızın refleksiyle sıyırıp geçerek ağır bir yaralanmadan kurtulmuştur. Dün akşam paylaşılan 'Fethiyespor Kaptanı Emre Okur elinde bıçakla tribüne ve polislere saldırdı' haberleri gerçekten ağır bir suçlamadır. Çünkü aklıselim olan her insan, hiçbir futbolcunun ya da teknik heyetin elinde bıçakla sahaya girmeyeceğini, amacının sadece ekmek parası olan mesleğini yapan ve her şeyden önemlisi topluma ve gençlere örnek bir kişilik olmaya çalışan insanların yapacağı şeyler değildir. Kaptanımız, yardımcı hocamıza isabet eden bıçağı alıp, TFF temsilcisine göstermiştir. Kaldı ki kaptanımız Emre Okur taraflı tarafsız herkesin sevdiği ve saydığı bir futbolcudur. Gerek Fethiyespor formasıyla gerekse daha önce formasını giydiği takımlarda buna benzer olayları olmamıştır. Olaylar esnasında futbolcu ve teknik heyetimize saha içerisinde sert müdahalede bulunan polis ve güvenlik görevlilerinin tavrını anlamamız mümkün değildir."