Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 8 öğrencisi okul tarafından hazırlanan AB Projesi kapsamında İsveç’in başkenti Stockholm’deki stajlarını tamamlayarak Kula’ya döndüler. Toplamda 32 öğrencinin yurtdışında staj yapacağı proje kapsamında 16 kişiden oluşacak olan ikinci grup stajını Almanya’da yapacak.
Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Bilişim Bölümü öğrencileri, ’Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarında, Erarmus+ Plus Ana Eylem 1-Bireylerin öğrenme hareketliliği faaliyeti’ kapsamında okul olarak düzenledikleri ’Bilişim sistemleri ve Bilişim Güvenliği’ projesi kapsamında staj eğitimi görmek amacıyla gittikleri İsveç’in başkenti Stockholm’dan döndü.
Okul olarak düzenledikleri proje kapsamında toplamda 32 öğrencinin yurt dışına staj eğitimi görmek için gideceği okuldan ilk etapta 4 erkek ve 4 kız öğrenci staj eğitimini tamamladıktan sonra Türkiye’ye döndü. Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin öğrencileri yurt dışında gördükleri eğitim hakkında bilgi vererek şunları söylediler:
"Okulumuzun düzenlemiş olduğu proje kapsamında ilk grup olarak İsveç’in başkenti olan Stockholm’a giderek staj eğitimimizi tamamladık. Eğitim sonrasında görevli öğretmenimiz ve rehberlerimiz ile geziler yaptık. Bizim yurt dışına gitmemizde emeği geçen okul idarecilerimize teşekkür ederiz. Bu gördüğümüz staj eğitimi hem bir hatıra hem de bölümümüz için faydalı oldu.”
Kula Hacı Ömer Özboyacı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hüseyin İzci ise, "Okulumuz tarafından düzenlenen “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarında, Erarmus+ Plus Ana Eylem 1- Bireylerin öğrenme hareketliliği faaliyeti’ kapsamında ’Bilişim sistemleri ve Bilişim Güvenliği’ projesi için toplamda 32 bilişim bölümü öğrencimizi yurt dışına staj eğitimine gönderiyoruz. İlk grup olarak okulumuzun bilgisayar bölümü Şefi Zeki Bek hocamız ve 8 öğrencimiz İsveç’in başkenti olan Stockholm’a giderek staj eğitimini tamamladılar. Yurt dışına giden öğrencilerimiz ve 1 görevli öğretmenimiz staj eğitimi sonrasında yırt dışında gezdiler. Hem eğitim hem de küçük bir gezi olarak yaptığımız bu programda bir sonraki grup olarak 16 öğrencimiz Almanya’ya giderek staj eğitimi görecekler.” dedi.