Antalya Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, Konyaaltı bölgesinde üretim yapan çiftçilerin geleneksel yöntemlere devam ediyor olması tespitinin andından, faydalı böcek kullanımı yöntemine geçilmesi için oluşturulan AB projesi kabul edildi.

Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün Belçika Biobest NV kurumu ortaklığında oluşturduğu AB projesi ile, seralarda ilaçlama yerine faydalı böcek kullanımı sağlanmış olacak. Konyaaltı’ndaki seralarda biyolojik mücadele yöntemini yaygınlaştıracak proje dahilinde, hem teknik personel hem de ilçenin faal kooperatiflerden Hacısekililer Çitdibi Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Çakırlar Sulama Kooperatifleri üyesi çiftçiler eğitim alacak.

Bölge tarımını önemli katkı sağlayacak bu proje kapsamında; Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden 3 teknik personel ve 7 çiftçi 25-29 Nisan 2016 tarihlerinde Belçika’da Biobest NV tesislerinde 5 günlük eğitim alacak ve 1 yıl boyunca kendi seralarında bu eğitimi uygulayacak. Eğitime katılan teknik personelin ve eğitim veren kurumun gözetiminde yapılacak bu uygulama, çiftçilerin bağlı oldukları kooperatif üyelerine örnek teşkil ederek seralarda biyolojik mücadeleyi yaygınlaştırma olanağı sağlayacak.

(Ferhan Bozkaya)