Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte yeniden yapılanan Ordu Kent Konseyi, yeni binasına kavuştu.
Ordu’nun tarihi ve turistik alanlarından biri olan Taşbaşı Mahallesi Menekşe Sokak’ta bulunan, daha önce ‘Yazarlar Evi’ olarak isimlendirilen ancak hiçbir yazarın bugüne kadar kalıp kitap yazmadığı tarihi Osmanlı Konağı, Ordu Kent Konseyi’ne tahsis edildi. Tüm birimleriyle bu binaya geçen Ordu Kent Konseyi’nin açılışı sebebiyle bir tören düzenlendi. Düzenlenen törene Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, ilçe belediye başkanları, Ordu Kent Konseyi Meclis üyeleri ve davetliler katıldı.
Törende bir konuşma yapan Ordu Kent Konseyi Başkanı Atilla Tatar, Ordu Kent Konseyi olarak yerel yönetim alanında etkili bir çalışma sergileyeceklerini söyledi. Tatar, “Ordu için bugüne kadar bir çok projede yer aldık, bundan sonrada yer almaya devam edeceğiz. Hedeflerimiz hayallerimiz var. Bu hayal ve hedeflerimizi Ordu sevdası ortak paydasında çalışarak üreterek gerçekleştireceğimizi düşünüyorum” dedi.
Trabzon Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı da Ordu Kent Konseyi’nin kısa bir sürede bu kadar iyi bir yapılanma gerçekleştirmesi ve bu aşamalara gelmesini takdir ettiğini belirterek emeği geçenlere tek tek teşekkür etti.
Ordu Büyükşehir belediye Başkanı Enver Yılmaz ise yeniden yapılandırılan Kent Konseyi’nin artık Ordu yerel alanında etkili bir yapı olacağını söyledi. Yılmaz, “Daha önce Ordu kent Konseyi vardı ama, yerel yönetimlerle bir uyum yoktu. Bunun yerine Kent Konseyi’nin söylediğinin tersini yapan bir yönetim, Kent Konseyi’nin fikirlerini almak yerine o fikir ve görüşleri öteleyen bir yapı vardı. Şu anda Ordu Kent Konseyimiz ilimizin tüm katmanlarını ve sivil toplum kuruluşlarını ve katmanlarını barındırdığı gibi inşallah ilçelerimizde de kurumsallaşacaktır. Ünye Kent Konseyimiz kurumsallaşmasını tamamladı ve aktif bir şekilde çalışmaktadır. Bu alan ve bu mekan inanıyorum ki Kent Konseyimiz vasıtasıyla Ordu’nun sosyal ve sivil hayatına çok olumlu katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Kent Konseyi binasının açılış kurdelesini kesti. Açılışta davetlilere bir kokteyl verildi