ARTVİN (AA) - Artvin Valisi Ömer Doğanay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Emniyet Müdürü Dursun Acar'ın ailesini ziyaret etti.

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Yusufeli ilçesine gelen Vali Doğanay, şehit Acar'ın Küplüce köyünde yaşayan babası Nebi ve annesi Acar'la bir süre görüştü.

Nebi ve Fatma Acar'ın elini öpen Vali Doğanay, aileye bir kez daha başsağlığı diledi.

Doğanay, şehidin babası Nebi Acar’ın elini tutarak, "Ülke olarak acımız büyük. Şehit ailemizin acılarını paylaşmak istiyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Allah şehit ailelerimize ve milletimize sabırlar versin." dedi.

Şehit ve gazi ailelerine devletin ve gönül kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu belirten Doğanay, "Devletimizin ve hükümetimizin tüm imkanları şehit yakınları ve gazilerimizin emrindedir. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de sağlık ve mutluluklar diliyorum. Aziz milletimiz sizlerin değerli hizmetlerinizi daima minnetle anacaktır." diye konuştu.

Şehidin babası Nebi Acar ise, darbe girişimi sırasında 249 şehit ailesi ile 2 binin üzerindeki gazinin evine alev topları düştüğünü dile getirerek, "Bizlerin bağrı yandı. Her gün bunun acısını yaşıyoruz ve gün geçtikçe de bu acı ağırlaşıyor. Allah Türk milletini ve devletini muvaffak etsin. Oğlum rütbelerin en ulusuna erişti. Allah mekanını cennet eylesin." ifadesini kullandı.

Anne Fatma Acar da, oğullarını vatan, devlet, şanlı bayrak ve din için şehit verdiklerini kaydederek, oğullarıyla gurur duyduklarını vurguladı.

Ziyarette şehitler için dua edildi.