Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, psikolojik sorunların kadınlar da saçları döktüğünü söyledi.

Hairestetik Turkey Saç Ekimi Merkezinden Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, “Saç ekimi operasyonu deyince sadece erkekler akla gelse de kadınlarda da bazı durumlarda bu operasyon başarıyla uygulanabilmektedir. Bu nedenle toplumun her kesiminden manken, sunucu, sanatçı meslekleri gereği saç ekim merkezlerini tercih ettiği gibi, ev hanımları da saç ekim merkezlerine gelerek uzmanlardan yardım almaya başladı. Yapısal olarak erkeklerin vücudunda daha fazla miktarda bulunan androjenler, saç dökülmesini hızlandırırlar. Kadınlarda daha fazla miktarda bulunan östrojen ve benzeri hormonlar ise saç dökülmesini azaltıcı etkiye sahiplerdir. Bu sebepten, erkeklerde çok sık karşılaşılan bir problem olan kellik sorunu, kadınlarda nadir görülmekle beraber ortaya çıkmışsa da sıklıkla altta yatan bir hastalığa bağlıdır” dedi.

Erkeklerde sık olarak görülen saç dökülmesinin çoğu kişi tarafından normal karşılanabilse de kadınlardaki saç dökülmesinin ruhsal sonuçların daha şiddetli olduğunu kaydeden Sönmez, “Saç dökülmesi sorunu olan bir kadın bütün ilaçları denemiş ve sonuç alamamış ise hala bir şansı daha mevcuttur. İşte bu aşamada saç ekimi operasyonu devreye girmektedir. Portrait of the beautiful woman with long curly hair and flowers. IsolatedDoğruyu söylemek gerekirse erkeklerin saç ekimi operasyonundan daha çok yarar gördüğü açıktır, ancak kadınlar için de başarılı operasyonlar gerçekleştirilebilmektedir. Kadınlardaki saç dökülmesi tipi erkeklerden farklı olduğu için onlara uygulanan operasyonun şekli de bir miktar farklılık göstermektedir. Bunun yanında kadınların saç ektirme operasyonundan fayda görmesinin önünde birkaç engel vardır. Daha önce de bahsettiğimiz gibi kadınlardaki saç dökülmesinin genellikle altta yatan bir sebebi vardır. Eğer bu sebep ortadan kalkarsa saç dökülmesi genellikle durur ve saçlar yeniden gürleşmeye başlar” diye konuştu.

Saç Ekimi Koordinatörü Engin Sönmez, “Altta yatan bir hastalık nedeniyle dökülmüş saçları tedavi etmek amacıyla yapılan saç ekimi de tatmin edici sonuçlar vermez. Ciddi miktarda saç dökülmesi olan ve diğer metotlardan fayda görmemiş kadınlarda, saç ekimi operasyonu deneyimli ve doğru ellerde eski doğal haline çok yakın sonuçlar vermekte, başarıyla uygulanmaktadır” açıklamalarında bulundu.