Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 2 aylık sürede 291 milyon TL nakit girişi yaptıklarını, 287 milyon TL de nakit çıkışı olduğunu açıkladı. Başkan Cengiz, ayrıca sarı-kırmızılı kulübe yeni mülkler kazandırmak istediğini de söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Auditorium Toplantı Salonu’nda gerçekleşiyor. Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Cengiz, “Önemli bir mali genel kurulu içindeyiz. Dernekler tarihinde görülmemiş durumdayım. Faaliyeti ve denetlemeyi yapan eski, bunu sunan yeni yönetim. Bize eski yönetimden denetleme raporu gelmedi. Rapor gelmediği için onlar da hazırlayamadı. Eski yönetimin raporunu yayınladık. Bizim hiçbir endişemiz yok. İki rapor olduğu için kendi aramızda tartışmalar çıkabilir. Benim başkan olarak ricam Galatasaray asaletine yakışır şekilde hitaplarda bulunmazı rica ediyorum. Galatasaray’ın tüm kulvarlarda farklı olduğu genel kurulda da kanıtlanmalı” diye konuştu.

“2 ayda 291 milyon TL nakit giriş yaptık”

24 Ocak’tan itibaren 2 ayda 291 milyon TL nakit giriş yaptıklarını söyleyen Başkan Cengiz, “Sermaye artışı başvurusundan, kasım ayında eski yönetimden doğru başvuru yapılmıştı. Onlara teşekkür ederim. Reddedilen başvuruyu canlandırdık. Tamamlamak bize nasip oldu. 146.2 milyon TL nakit girişi oldu. Galatasaray hisse senedi alan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

“Futbolcu satışlarından 72 milyon TL aldık”

Futbolcu satışlarından 72 milyon TL elde ettiklerini açıklayan Cengiz, “Büyük bir bölümünü Ndiaye’den aldık. İyi bir fiyata sattık. Yayın haklarından 20 milyon TL aldık. VIP, loca satışlarından 9.11 milyon TL tutarında nakit akışı oldu. Maça gelmeyen, bilet almaya, loca almaya başladı. Bizler taraftarın ve sizlerin sesi olduk. Ben bundan gurur duyuyorum. Müthiş bir kalkış oldu. UEFA’ya da bunun sunumunu yaptık. Biz Ali Sami Yen’den bu yana gelen bir dizi filmin aşamasıyız” ifadelerini kullandı.

“287 milyon TL nakit çıkışı oldu”

287 milyon TL de nakit çıkışının yapıldığını dile getiren Başkan Cengiz, “35 milyon TL vergi ve SGK’ya ödedik. Transfer yasağı futbolda vardı. 19 milyon TL vergi ve sigorta borcumuz vardı. Transfer yasağına engel olan vergi borcunu ödedik. Futbolculara 95 milyon TL maaş ödemesi yaptık. 30’a aşkın futbolcuya ödeme yaptık. 50 milyon TL’ye yakın bonservis ve kira ödemesi yaptık. Kredi ödemesi de yaptık. Yeni kredi de aldık. 263 milyon Dolar kredi borcu, 245 milyon Dolar’a indi. 996 milyon TL finans borcumuz 980 milyon TL oldu. Ertelenmiş 34 milyon TL faktoring kredisi ödenmiştir. Bunların toplamı 67 milyon TL. Keşke faktoring alınmasaydı. Allah faktoring firmalarına eline düşürmesin. İnşallah hepsini temizleyeceğiz. 35 milyon TL kredi ödemesi yaptık. 4 banka ile çalışıyoruz. Şahsi kefalet verdik. 17 milyon TL aldık. Bunu sermaye artışından sonra geri ödedik” açıklamasında bulundu.

Mustafa Cengiz, stadyumun doluluk oranın 2 ayda müthiş bir rakama yükseldiğini de belirtti.

“Ürün alan taraftar sayısı da 143 binden, 227 bine çıktı”

Yellow Friday etkinliğinin dünyada benzeri olmadığını vurgulayan Başkan Mustafa Cengiz, “Stokları eritin dedik. Stoklar 23 milyon TL’ye yakın. Kayserispor maçından sonra start verdik. Taraftar da müthiş bir aksiyon yaptı. Yüzde 72 artış oranı sağladılar. 2018 yılında 22.5 milyon satış yaptık. Ürün alan taraftar sayısı da 143 binden, 227 bine çıktı. Parakende satış tutarı 2 günde 6 milyon TL oldu. Ortalaması yüzde 65’lik artış ortalaması var” değerlendirmesinde bulundu.

“Böyle bir taraftar dünya yok”

Taraftara açık antrenmanın Teknik Direktör Fatih Terim’in fikri olduğunu söyleyen Başkan Cengiz, “Toplam 30 bine yakın taraftar. Saatlerce takımlarını desteklediler. Böyle bir taraftar dünya yok. Bunu para vererek, bedava otobüs tutarak yapamazsınız” dedi.

Mustafa Cengiz, Galatasaray’ı doğrudan ilgilendiren konular hakkında 6 bakanlık ve 6 belediye reisini gezdiklerini söyledi.

“Galatasaray’a yeni mülkler kazandırmak istiyoruz”

Projeleri arasında Galatasaray’a yeni mülkler kazandırmak olduğunu da açıklayan Cengiz, “Riva elimizden çıktı. İnşallah iyi hale gelir. Oradan mülk ve para kazanacağız. Bizim yeni mülkler edinmemiz gerek. Eski başkanların emanetini üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Benim amacım gelir gider dengesini sağlamak. Lafla peynir gemisi ilerlemez. Sponsor konusunda ciddi çalışmalarımız var. Kapalı spor salonunu bitireceğiz. Doğru adamı doğru yere koymak istiyoruz. Galatasaray’da sistem oluşturmak istiyoruz. Satın almaktan, futbolcu alamaya kadar her şeyi sisteme bağlayacağız. Amerikan sistemi gibi olacak. Asla rastgele alım ve satım olmayacak. Mevcut projeleri daha iyi hale getireceğiz. Tek tek bunları size anlatacağım” diye konuştu.

“Adnan Polat ile olan kırgınlığın bitmesini istiyorum”

Eski başkan Adnan Polat ile genel kurulda yaşadıkları olayla ilgili konuştuğu belirten Mustafa Cengiz, “Konu Yargıtay’a taşındı. Oy birliği ile o yargı ibrasını iptal etti. Bu konuda oylama yapamayız. Hukuken olmaz. Bu küslük son bulmalı. Adnan Polat ve yönetiminde bulunan değerli insanlar. Eski başkanlar gibi onlar da hizmet yaptı. Bu kırgınlığın gitmesini istiyorum. Adnan başkanımızın da aramıza katılmasını istiyorum. Biz bir aya geldikçe büyürüz. Ayrışırsak parçalarız” ifadelerini kullandı.

“UEFA, Galatasaray’ın büyüklüğünün bilincinde”

Son olarak UEFA ile yapılan görüşme hakkında bilgi veren Cengiz, “UEFA ile iki defa buluştuk. Çok ciddi sunum yaptık. UEFA Tükiye’yi ve Galatasaray’ı kazanmak istiyor. UEFA, Galatasaray’ın büyüklüğünün bilincinde. Galatasaraysız organizasyon istemiyorlar. Sanırım UEFA, futbolla yatıp, kalkan Galatasaray’ı cezalandırmayacaktır. Biz onlara vaatte bulunduk. 72 sayfalık sunum yaptık. Normal ve kötü senaryoları da verdik. Burada beyan ve taahhüt ediyorum. Biz yönetim olarak UEFA’ya verdiğimiz sözlerin tümünü yerin getireceğiz. Ana ilkemiz samimiyet, şeffaflık ve doğru konuşma olacak” diyerek sözlerini tamamladı.