Antalya’nın Manavgat ilçesinde Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MATSO) ihracat kapasitesini artırmak için düzenlediği eğitimler devam ediyor.
MATSO tarafından düzenlenen ve Dış Ticaret Eğitmeni Hakan Akın tarafından verilen ’Dış Ticaret ve Dış Ticaret Teknikleri’ konulu üç günlük eğitimi tamamlayan kursiyerlere MATSO ve Andem onaylı katılım belgesi verildi. Törende konuşan MATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Akın, ilçenin ihracat kapasitesini artırmak için çaba gösterdiklerini belirtti. 2013 yılında ’Dünyaya Merhaba’ toplantısı düzenlediklerini kaydeden Akın, "İhracata yönelik çeşitli eğitimler ve ihracat yapan firmalarımızın desteklenmesi konusunda ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız çalışmalarla ilçemizin ihracat kapasitesini daha da artırmayı hedefliyoruz" dedi.
2014 yılı sonunda ihracat yapan firma sayısının 27’ye ihracat rakamlarının ise yaklaşık 1,5 milyon dolara ulaştığını söyleyen Akın, "Türkiye İhracatçılar Meclisi, Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği ve Türkiye İstatistik Kurumu’ndan (TÜİK) elde edilen verilere göre, ilçemizde 2012 yılında ihracat yapan firma sayısı yok denecek kadar azdı. 2013 yılında ihracat yapan firma sayısı 16’ya, 2014 yılında ise 27 firmaya yükseldi. Manavgat’ta ihracat kapasitesi 2014 yılında geçen yıla göre yüzde 62,2 artmıştır. Yaklaşık 1,5 milyon dolar ihracatımız var. İhracata yönelik yaptığımız çalışmalar meyvelerini vermeye başladı" diye konuştu.
Özellikle dış ticaret ve ihracata yönelik düzenledikleri eğitimlerin yoğun talep gördüğünün altını çizen Akın’ın konuşmasının ardından eğitime katılan 34 kişiye belgesi verildi.