Karabük’ün Eskipazar ilçesinde yapımı tamamlanan Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Eskipazar Sarı Kale’de düzenlenen törene Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Eskipazar Kaymakam Vekili Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, Eskipazar Belediye Başkanı Mustafa Yarkan, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, İl Genel Meclis Üyeleri, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

İstiklal Marşının okunması ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan tören, Eskipazar İlçe Müftülüğü ilahi gurubunun seslendirdiği ilahiler ile devam etti.

Törende konuşan Karabük Valisi Kemal Çeber, “Farkında olsak da, olmasak da aslında Kur’an bizim hayatımızdır. Sabah uyandığımızdı yatağımızdan Euzu Besmele ile kalkarız, sofraya Kur’an ile otururuz, işimize giderken Kur’an ile gideriz. Evlatlarımızı askere uğurlarken Kur’an ile uğurlarız. Sözlerde, nişanlarda ve düğünlerde hep Kur’an-ı Kerim vardır hayatımızda. Hastalarımızın başına gittiğimizde Kur’an-ı Kerim okuruz. Kur’an bizim özümüzdür, hayatımızdır. Bu kadar belayla bu milletin, bu devletin baş edebilmesinin ve hala dim dik ayakta olabilmesinin ve hala geleceğe güvenle bakmasının, dünyadaki Müslüman ülkelere önder olmasının sırrı sanıyorum Kur’an-ı Kerime sahip çıkmaktadır. Ben Vali olarak şöyle düşünüyorum, benim personelim, idarecilerim, müdür arkadaşlarım ne kadar iyi Müslümanlar olurlarsa ben o kadar güvenle ve huzurla çalışabilirim. Çünkü iyi bir Müslüman işi kitabına uydurabileceğini düşünse bile, mevzuatı ve yasaları aşabileceğini düşünse bile yapacağı yanlış için Kur’an dan korkar, Allah’ın soracağı hesaptan korkar. Benim için iyi bir Müslüman önemli bir kriterdir. İşte bunun yolu da Kur’anı okumak, dinlemek ve en güzeli de anlayabildiğimiz kadar anlamaktır. Çünkü iyi bir Müslümanın, iyi bir insanın nasıl olacağını Kur’an-ı Kerim anlatır, sonra da sünnet ile biz onu bütünleştiririz. Onun için bu tür faaliyetleri çok önemsiyorum. Her birimiz Kur’an kurslarının hamisi olmak durumundayız. Ne derdiniz var diye, ihtiyaçlarınız neler diye soralım, evlatlarımızı gönderelim. Bizler sahip çıkmazsak kimse sahip çıkmaz yüzlerce yıldır biz bu işin hamisiyiz, bayraktarıyız, önderiyiz” dedi.

Konuşmaların ardından Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursunun kurdelesini kesen Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri daha sonra binada incelemelerde bulundular.