Samsun'da Ayvacık Ziraat Odası Başkanı Erdal Avcı ve Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün, Ferrero için başlatılan hukuki sürecin üreticiyi umutlandırdığını belirterek "Olması gereken buydu. Samsun Büyükşehir Belediyesi de Tahkim Kurulu'na başvursun" diyerek öneride bulundu. 

AVCI SMG'YE TEŞEKKÜR ETTİ

Ferrero'nun fındık piyasasını manipüle ederek üreticileri de mağdur ettiğini kaydeden Avcı, yaptığı açıklamada, "Bu konuda hem Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler'e, hem Ziraat Odası Genel Başkanımız Şemsi Bayraktar'a hem de konuyu gündeme taşıyan Samsun Medya Grubu'na teşekkür ediyoruz. Çiftçiye sahip çıkmak sadece ceviz ve tohum fidanı dağıtmakla olmuyor. Haklı mücadelede üreticinin yanında dimdik durmakla oluyor. Tıpkı Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı gibi. Ferrero hükümetin açıkladığı fındık fiyatının altında bir rakam açıklayarak dengeleri bozdu. Haksız rekabete yol açan bu durum ile ilgili Rekabet Kurumu'nun devreye girmesi gerekiyordu. Bunu da Ordu Büyükşehir Belediyesi yaptığı başvuru ile sağladı" dedi.

KAOSUN ÖNÜNE GEÇİLMELİ

Terme Ziraat Odası Başkanı Ferda Ergün ise Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin Rekabet Kurulu'na yaptığı başvuruyu desteklediklerini kaydederek, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin de Tahkim Kurulu'na müracaat etmesi çağrısında bulundu. Ergün, şöyle konuştu:

"Devletin verdiği fiyatın altında bir fiyatın belirlenmesinin mümkün olmaması gerekir. Bu kaosun önüne geçilmesi ve fındık üreticisinin sorunlarının görmezden gelinmemesi gerekir. Bu yabancı firma daha ucuza fındık alamı yapabilmek için tüccarlara para vermediğinden bugün için fabrikalar fındık alımı yapamıyorlar. Ferrero'nun devletin verdiği fiyatın altında rakam açıklaması haksız rekabete yol açtı. Bunun için Rekabet Kurulu'nun devreye girmesi gerekiyordu. Bu başvuru Ordu Büyükşehir Belediyesi'nden geldi. Fındık üretiminde samsun Türkiye'de ikinci sıradadır. Bu nedenle Samsun Büyükşehir Belediyesi de üreticiler lehine Ferrero için Tahkim Kurulu'na başvurmalıdır."

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.