AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, Muğla’daki ilçe kongrelerine uzlaşı sürecinin ardından tek aday tek liste ile gidileceğini ve bundan kesinlikle taviz verilmeyeceğini açıkladı.
AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk, 15 Kasım’da yapılması planlanan Marmaris İlçe kongresi öncesi parti binasında basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıya İlçe Başkanı Hasan Engin, İlçe Yönetimi kurulu üyeleri ve partililer katıldı. Öztürk basın mensuplarına kongreye dahil açıklamalarda bulundu.Öztürk konuşmasında şu sözlere yer verdi: “İlçelerimizdeki kongrelerimiz bu hafta sonu itibarıyla başlıyor. İlk kongremiz Cumartesi günü Menteşe, Pazar günü Seydikemer ilçemizde gerçekleşecek. Şunun açıkça bilinmesini istiyorum ki, kesinlikle hiçbir ilçemizde iki adaylı kongre söz konusu olmayacak. Listelerin yarışmasına izin vermeyeceğiz. Uzlaşı ve istişare kongreleri olacak. Bu benim şahsi görüşüm değil, partimizin ilkesidir. Bu ilke doğrultusunda her ilçemizde tek adaylı, tek listeli kongreler yapacağız. Marmaris İlçemizdeki kongremize de tek adaylı, uzlaşı içerisinde gideceğiz. Hasan Engin başkanımızla yolumuza devam edeceğiz.Yönetim Kurulu listelerinde Ak Parti’nin geçmişini ve bugününü buluşturacağız. Amacımız uzlaşı kültürünü yaymak, birlik ve beraberliğimizi halka göstermek. 7 Haziranda yapılacak genel seçimler, ülkemiz açısından büyük önem taşıyor. Yapmaya hazırlandığımız kongrelerimizde partimiz için çok önemli. Uzlaşı içinde girdiğimiz kongrelerimizden birlik ve beraberlik içinde çıkacağız"
“BİZ KİMSEYİ ŞİKAYET ETMEDİK”
Nihat Öztürk ,ilçede son günlerde proje aykırılığı ve kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlenen binalar hakkında açıklamalarda bulundu. Öztürk, ilgili şikayetlerin tarafımızdan yapıldığına dair söylentilerin doğrularla bağdaşmadığına değinerek, “ Biz kimseyi şikayet etmedik. Bir sorun varsa kanunlar çerçevesinde , vatandaşların lehine çözmek amacıyla bize düşen görevi yapamaya hazırız” dedi.