Alanya Belediyespor Kulübü tarihinde bir ilk gerçekleşti.
Alanya Belediyespor U12 Takımı, tüm Avrupa takımlarının genç yaş kategorilerinde düzenlenecek futbol turnuvasına katılmak üzere Antalya Havalimanı’ndan Finlandiya’ya hareket etti. Türkiye’den sadece Alanya Belediyespor Kulübü U12 takımının davet edildiği turnuvada takım, Türkiye’yi temsil edecek. 30 Haziran’da başlayacak olan turnuvanın 4 Temmuz 2015 Cumartesi Günü sona ereceği belirtilirken, Alanya Belediyespor Kulübü Uluslar arası spor kamuoyunun en önemli spor organizasyonlarından biri olan Rovaniemi Avrupa Ülkeleri Genç Takım Turnuvası’na katılarak bir ilke imza attığı kaydedildi.
Finlandiya’nın Rovaniemi şehrinde yapılacak Avrupa Ülkeleri Genç Takım Turnuvası’na özel davetle Türkiye’den katılan tek takım olmanın gururunu yaşadıklarını söyleyen Alanya Belediyespor Kulübü Başkanı Mehmet Erken, "Turnuvada hem ülkemizi hem de Alanya’mızı en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi. İlk kez yurt dışında uluslar arası bir turnuvaya katılmanın heyecanını da yaşadıklarını kaydeden Erken, "Avrupa ülkelerinin altyapılarında yetişen gençlerin vitrine çıktığı bu turnuvanın amacı gençleri, spora özendirmek ve farklı kültürlerdeki insanların kaynaşmasını sağlamak. Burada rekabetin yanı sıra çocuklarımızın birbirine saygıyı, sevgiyi, yabancı kültürleri tanımasına vesile olan spor; gençlerin fiziksel ve ruhsal gelişimine de katkı sağlayacak. Çocuklarımızın Avrupalı gençlerle aynı saha da top koşturacak olmalarından ve burada kazanacakları tecrübeden ayrıca mutluluk duyuyorum. Öte yandan sporun yeni işbirliklerine ve dostluklara destek olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
TAKIM ROVANİEMİ BELEDİYESİ’NİN DAVETLİSİ
Rovaniemi Avrupa Ülkeleri Genç Takım Turnuvası’na katılacak olan U12 Futbol Takımı’nın, Rovaniemi Belediyesi’nin davetlisi olarak Finlandiya’ya gittiği ve tüm masrafların Rovanimi Belediyesi tarafından karşılanacağı bildirildi.