THY'nin TK1534 sefer sayılı Düsseldorf'tan havalanan Boeing 737-800 tipi uçağında seyahat eden bir 62 yaşındaki erkek yolcu İstanbul hava sahasında rahatsızlandı. Uçağın iniş için yaklaşması sırasında rahatsızlanan yolcuyla ilgili kabin ekibi de durumu kokpit ekibine bildirdi. Bunun üzerine uçağın yabancı kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi ile bağlantıya geçerek hasta yolcuyla ilgili kontrolöre bilgi verdi. Hava Trafik Kontrol Merkezi ile telsiz bağlantısı kuran Pilot, "Şu an yolcumuz kısmen baygın durumda,tıbbi öncelik talep ediyoruz" diye kontrolöre bilgi verdi.

"ŞU AN KISMEN BAYGIN DURUMDA"

Pilot,"Tıbbi öncelik talep ediyoruz. 62 yaşındaki yüksek tansiyon, kolesterol ve diyabet rahatsızlığı bulunan ve aynı zamanda kemoterapi tedavisi gören bir yolcumuz şu an kısmen baygın durumdadır. Şu an tansiyonu çok yüksek ve yüzü kızarmış durumda" diye bilgi verdi.
Bunun üzerine kontrolör uçağa iniş önceliği verdi ve iniş sırasına aldı. THY uçağı Sabiha Gökçen Havalimanı'na indikten sonra hasta yolcu hastaneye kaldırıldı.