BAYBURT (AA) - Bayburt'ta çıkan ve 2 evin kullanılamaz hale geldiği yangında, bir bebek ile annesi dumandan etkilendi.

Merkez Kaleardı Mahallesi Kayalık Sokak'taki Şevket Doğan'a ait 2 katlı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kısa sürede büyüyen yangın, bitişikte yer alan Şevket Doğan'ın kısa süre önce ölen babası Hacı Osman Doğan'ın boş olan tek evine de sıçradı.

Yangına ilk müdahale, olay yerinden geçen bazı askerler ile çevredeki vatandaşlarca yapıldı. Daha sonra olay yerine gelen Bayburt Belediyesine ait itfaiye ekiplerinin çabaları sonucu kontrol altına alınan yangında, 3 ev yanarak kullanılamaz hale geldi.

Olayda, Şevket Doğan'ın 7 aylık torunu Ahmet Doğan ile bu çocuğun annesi Gülizar Doğan dumandan etkilendi. Bebek ve annesi, olay yerine gelen ambulansla Bayburt Devlet Hastanesine götürüldü. 

Ev sahibi Şevket Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yangın öncesinde evinden çıkarak öğle namazını kılmak için camiye gittiğini belirtti.

Namazın ardından oğlu İlyas Doğan'ın büyük oğlunun yangını kendisine haber verdiğini ifade eden  Doğan, "Çocuk 'dede evler yanıyor' dedi. Ben de hemen geldim. Ben üst katta oturuyordum, alt katta da oğlum İlyas Doğan, eşi Gülizar ile 7 aylık oğulları Ahmet Doğan oturuyordu. Allah'a şükür sağlık durumları iyi. Yapılacak bir şey yok, gelen mala gelsin" dedi.