YÜRÜYÜŞ SONRASI OLAY ÇIKTI
Antalya'da yapılan G-20 Liderler Zirvesi'ni protesto için saat 12.00'den itibaren Aydın Kanza Parkı'nda toplanmaya başlayan Emek ve Demokrasi Güçleri üyeleri, saat 15.00 sıralarında Güllük Caddesi'nden Yavuz Özcan Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.
Polis, 'Katil, Sömürgeci, Emperyalist Savaş Örgütü G20 Defol' ve İngilizce olarak 'Killer, Colonist, Imperialist War Organization G20 Get Out' yazılı pankart taşıyan gruba Yavuz Özcan Parkı'na kadar izin verildiğini bildirdi. 'G- 20 defol, bu memleket bizim', 'Obama Antalya'dan defol' gibi sloganların atıldığı yürüyüş sırasında yapılan açıklamalarda G20 ülkeleri 'Akbabalar' olarak nitelendirildi.
Eylemde, KESK merkez yönetiminden Fatma Çetinkaya, Yavuz Özcan Parkı önündeki caddede grup adına bir açıklama yaptı. Çetinkaya, "Bu dünyayı kan gölüne çevirenlere, bölgemizdeki zenginliklere göz dikenlere, halkların boğazlanmasına yol açanlara 'defolun' diyoruz. Bizi kandıramazlar. Bu G-20 zirvesi de daha önce yaptıkları gibi emekçilere, yoksullara ve halklara karşı bir savaş zirvesidir. Bu vampirler, dünyada yaşanan ekonomik sorunları tartıştıklarını ve kararlar aldıklarını iddia etseler de Suriye'de yaşanan iç savaş ve bölgeye yönelik emperyalist planları kararlaştıracaklar" dedi.
Yürüyüş ve konuşmaların bitiminde grup dağılmak üzereyken Güllük Caddesi'ndeki grubun 30 metre kadar yakınında havai fişekler patlamaya başladı. Bir anda paniğe neden olan olay sonrası eylemcilerden birçoğu patlamanın olduğu yöne doğru koştu. Büyük paniğe neden olan patlama seslerinin ardından grubun patlamaların olduğu yöne doğru koşmasıyla Cumhuriyet Caddesi'ni kapatan çevik kuvvet ekipleri de eylemcilere müdahale etti. Protestocular ara sokaklara dağılan, polis de çok sayıda göstericiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan kişilere çevredeki bazı kişilerin taş ve pet şişe attığı görüldü.
Yürüyüşü izleyen yabancı medya mensuplarının yanlarında gaz maskeleri ve kaskları dikkati çekti.

FOTOĞRAFLI