SİVAS'ta 7 Mart'ta hemzemin geçitte trenin çarpması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Kadir Dökmetaş ve aynı yaştaki arkadaşı Samet Yılmaz'ın ihmal sonucu öldüğünü iddia eden mahalle sakinleri, tren yolu üzerinde eylem yaparak raylara karanfil bıraktı.
Karşıyaka Mahallesi'nde Kızılırmak Köprüsü yakınlarında bulunan hemzemin geçitte 7 Mart'ta motosiklete tren çarpması sonucu Kadir Dökmetaş ile arkadaşı Samet Yılmaz hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Karşıyaka Mahallesi sakinleri kaza yerine gelerek basın açıklaması yaptı. Mahalle sakinlerinden Aydın Güler, kazada ölen çocukları rahmetle andıklarını belirtti. Söz konusu yerde yıllardır sık sık benzer kazalar yaşandığını belirten Güler, 40 yıldır Kızılırmak üzerinden şehre bağlayan bölgede köprü ve hemzemin geçit sorunun bir türlü çözülememesine tepki gösterdi. Güler, "Her yerel ve genel seçimler öncesinde siyasilerin Karşıyakalıları köprü vadi ile kandırmasına artık içimize sindiremiyoruz. Bizler verilen sözlerin tutulmamasını beklemekten bıktık. Ancak siyasiler söz vermek ve yerine getirememekten bıkmadı. O sebeple yaklaşan genel seçimler öncesinde hiç bir siyasiyi geçit ve köprü sorununu çözülmeden yaklaşık 2 bin 200 seçmenin olduğu mahallemizde görmek istemiyoruz. Karşıyakalı bu seçim önü hiç bir siyasi dinlemeyecektir. Bir daha bu üzücü sonuçların yaşanmaması için tüm yetkilileri uyarıyoruz. Acilen hemzemin geçit ve ırmak geçidini beraber çözecek yeni projelerin hayata geçirilmesini talep ediyoruz" dedi.
Mahalle muhtarı Çetin Aydın ise, eklerine dair söz verdiklerini ama tutmadıklarını belirterek, sorun hallolana kadar mahallede siyasileri görmek istemediklerini dile getirdi.
Hemzemin geçitte oğulları Samet Yılmaz'ı kaybeden Hayati-Zekiye Yılmıa çifti ise, "Biz artık oy kullanmayacağız. Bizim burada çocuğumuz gitmiş. Yüreğimiz yanıyor. Başkalarının da yüreği yanmasın. Artık çözüm çare neyse baksınlar. Her sene kaldırım taşı yenileyeceklerine buraya bir çare bulsunlar. Tedbir alsınlar" diye konuştular.
Daha sonra yaklaşık 100 kişiden oluşan mahalle sakinleri ellerinde getirdikleri karanfilleri tren raylarına bıraktı.

FOTOĞRAFLI