SAĞLIK Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’daki patlamaların ardından yaralıların kaldırıldığı hastanin önünde kan anonsu yapan 2 kişinin sağlıkçı olmadığını, bunların provokatör olduğunu söyledi.
Bursa'nın merkez Yıldırım Belediyesi’nin Temenyeri Kapalı Pazar Alanı ve Otoparkı açılışına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara’daki terör eylemleri sonrası provokasyonlar yaşandığını söyledi. Müezzinoğlu, "Provokasyonlardan bir tanesi de o 2 saatlik acil yaşatabilme sürecinde kan anonsu yapanlardı. Kan ihtiyacımızın olmadığını ısrarla söylememize rağmen, hastanelere olabildiğince kan bağışı için gelsinler isteyen, yaşatmak için uğraştıklarımıza hizmet vermeyi engelleyerek oradaki ölü sayısının artmasını isteyen 2 tane provokatör tespit edildi. Bu iki provokatörün biri Marmara bölgesinden olan, sağlıkçı değildir, basın ve medya eğitimi görmüş provokatördür. Diğeri de Ankara ve hastane ile alakası olmayan Karadeniz’den gelmiş biridir. Oradaki amaçlardan bir diğeri ise oradaki ortamı tahrik ederek hizmetin aksaması ve ölü sayısının artmasıdır. 'Ölü sayısı artsın ki biz bu milletin ayrışmasına karınca kararınca tuzumuz olsun' diyen hainlerdir. Bunlar birilerinin paralı maşalarıdır. Bunlarla gerekli hukuki işlemleri de başlattık" diye konuştu.
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın toplumsal paniği yükseltmek için ölü sayısını 128 olarak açıkladığını belirten Müezzinoğlu, "Demokrasinin gereği, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelmiş bir siyasi partinin genel başkanı utanmadan sıkılmadan toplumsal paniği ve tahriki yükseltmek için vefat eden vatandaş sayımızı ısrarla yüksek söylüyor. Bu terör olayının amacına ve hedefine yani birlik ve beraberliği bozmasına hizmet etmek için ısrarla diyor. 'Ölü sayısı 128' diyor. Hadi gel ispatla bakalım. Hadi gel ispatla bakalım" dedi.
Milletin teröristlere en ağır bedeli ödetecek güce sahip olduğunu söyleyen Müezzinoğlu, "Bugün itibarıyla hastanelerimizde 131 hastamızın 51’i yoğun bakımda inşallah bu hastalarımızı da şifa ile hem sevdiklerine hem de insanımıza kazandırmanın mücadelesini sağlık camiamız ve hekimlerimiz veriyor. Bu milleti bölmek isteyenler bu milleti ayrıştırmak isteyenler bu milletin birlik ve beraberliğini bozmak isteyenler asla başarılı olamayacaklardır. Farklı siyasi tercihlerimiz, dünya görüşlerimiz ve yaşam tarzımız olsa da biz aynı bayrağın mensuplarıyız. Aynı vatanın evlatlarıyız. Aynı cumhuriyetin vatandaşlarıyız" dedi.
Müezzinoğlu, konuşmasının ardından Pazaryeri açılışını yaparak esnafı gezdi.

FOTOĞRAFLI