Odunpazarı Belediyesi, afet ve acil durumlarda birlikte hareket etme kararı aldığı merkezi Eskişehir olan Dorlion Arama Kurtarma Derneği’ne (DAK) donanım desteği sağladı.
Kurumlar arası iş birliği çalışmalarına büyük önem veren Odunpazarı Belediyesi, örnek bir iş birliğine imza attığı DAK Dernek Başkanı Ömer Canayakın ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. Başkan Kurt, afetlerde can ve mal kaybının çok olmaması için önceden tedbir alınmasının gerektiğini vurgulayarak, DAK’ın ihtiyacı olan; çadır, dalış, dağcılık ve kişisel güvenlik donanımları başta olmak üzere, arama kurtarma çalışmalarında kullanılacak gerekli ekipmanı üyelere teslim etti.
Ömer Canayakın, 2015 yılındaki hedeflerinden bahsetti. Amaçlarının yılda en az 1 adet uluslararası proje yazarak isimlerini duyurmak olduğunu kaydeden Canayakin, "Fikirlerini ve kendilerini geliştiremeyenler hiçbir şeyi değiştiremez düşüncesiyle hareket ediyoruz" dedi.
Gerçekleşen görüşmede yaptığı konuşmada, başta deprem olmak üzere her türlü afete karşı hazırlıklı olmak gerektiğini belirten Başkan Kurt, “Afetlere hazırlıklı olmak için bilinçli bir tavır geliştirmek gerekir” dedi.