Kırşehir Belediyesi Almanya’da Türklerin ve Kırşehirlilerin en çok yaşadığı şehir olan Remscheid, ile kardeş şehir protokolü imzaladı.
İmza protokolünde konuşan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "İki ülke ve şehirlerinin hem kültürel hemde sosyal paylaşımda bulunmaları bizleri mutlu ve onure etmektedir" dedi.
Kırşehir’de Agalar Konağında iki şehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclis üyelerinin de katılımı ile gerçekleşen imza töreninde meslektaşına seslenen ve kültürel birikimleri paylaşmanın önemini anlatan Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Almanya ve bizim için farklı bir ülke Remscheid ise Türklerin ve Kırşehirlilerin yaşadığı önemli bir şehir, o açıdan biz bu kardeşlik ilişkisinin bizlere katkı sağlayacağına inanıyoruz. Karşılıklı olarak birbirimizi tanıma ve anlama noktasında çok önemli bir protokol imzaladık. Bu kardeşlik protokolü kesinlikle kağıt üzerinde kalan bir protokol olmayacaktır. Her iki ülkenin şehrinde de dernekler kuruldu. Hem şehirlerimizi tanıyacak hemde birlikte kültürlerimizi öğreneceğiz" diye konuştu.
Programa Kırşehir Belediye Meclisi ile birlikte Remscheid Ana Kent Belediye Başkanı Burkhard Mast Weisz ile beraberinde, belediye meclis üyeleri, Kırşehir Remscheid Dostluk Derneği Başkanı Hartmut Demski, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Dalgalı ve Remscheid Belediyesi Göçmenler Entegrasyon Komisyonu Başkanı Erden Ankay-Nachtwein katıldı.