GAZİANTEP Valisi Ali Yerlikaya, 1 Kasım pazar günü yapılacak olan ve Gaziantep'de 1 milyon 139 bin 506 kişinin oy kullanacağı seçimlerde 6 bin 114 polis, jandarma ve köy korucusunun güvenliği sağlamak için görev yapacağını söyledi.
Vali Ali Yerlikaya, pazar günü yapılacak seçimlere ilişkin alınan önlemlere ilişkin basın toplantısı düzenledi. Seçimlerin huzur içerisinde gerçekleşmesi için gerekli önlemleri aldıklarını anlatan Vali Yerlikaya, pazar günü 3 bin 488 sandıkta oy kullanılacağını belirterek, "Pazar günü yapılacak seçimlerde olumsuzluk yaşanmaması için 4 bin 74'ü polis, 1627'si jandarma, 413'ü ise korucu olmak üzere 6 bin 114 personelimiz görev yapacak" dedi.
Oy kullanılacak alanların belirlendiğini ve okullarda pazar günü sandık kurulan derslik dışındaki bölümlerin kilitli olacağını ifade eden Vali Yerlikaya, okulların sadece 1 kapısının açık olacağını ve bahçeye kesinlikle araç alımı yapılmayacağını kaydetti. Sigara yasağı ihlaline karşı Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerinin tüm okullarda pazar günü denetim yapacağı uyarısında da bulunan Vali Yerlikaya, Suriyeliler'in oy kullanacağı iddialarının asılsız olduğunu bu söylentileri deli saçması olarak gördüklerini de dile getirdi. Vali Yerlikaya, geçen 7 Haziran seçimlerinde kentte çoğunluğu tartışma 18 olayın meydana geldiğini hatırlatıp, 1 Kasım'da herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için önlemleri aldıklarını, halkın duyarlılığını beklediklerini ekledi.

FOTOĞRAFLI