Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ilkbahar döneminde açılan hanımlara yönelik Meslek Edindirme Kursları’nın sona erdiğini ve kurs süresince el emeği göz nuru eserlerin yer aldığı yılsonu sergisinin açıldığını söyledi.
21 ayrı semtte kurs merkezi
Halkın, özellikle hanımların beğenisine sunulan eserlerin kursiyerler tarafından yapıldığını ve hepsinin birer Anadolu motifi taşıdığını dolayısı ile birer sanat eseri olduğunu belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç “Melikgazi Belediyesince her yıl ilk ve sonbahar olmak üzere iki dönem Meslek Edindirme kursları açıyoruz. 21 ayrı semtte kurs merkezimiz mevcuttur. Makrome, kuaförlük, ev tekstili, giyim, takı-tasarım, dikiş, nakış, tekstil boyama, kilim dokuma, Kayseri yemekleri, mutfak, çocuk giyimi gibi branşlarda açılan kurslara ev hanımları büyük ilgi göstermektedir. Ev hanımları bu vesile ile hem boş zamanlarını öğrenerek değerlendirmekte, hem de ev ekonomilerine katkı sağlamaktadırlar.” dedi.
Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Tuncay Demir, AK Parti İl Başkanı Sami Kadıoğlu, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Sevilay İlkentapar, Ak Parti Melikgazi Kadın Kolları Başkanı Selma Kocaoğlu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr.İbrahim Özcan, Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve belediye birim müdürleri sergide yer alan eserleri tek tek gezerek bilgi aldılar ve bu güzel eserlerinden dolayı kursiyerleri tebrik ettiler.
Anadolu Kültür ve Sanatının
Bu tür kurslar ile Anadolu kültür ve sanatının öğretildiğini, gelecek kuşaklara aktarılmasına vesile olduğundan dolayı ise bölgesel kültürün yaygınlaştırıldığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, İlkbahar dönemi meslek edindirme kurslarında 2100 kursiyere 3 ay boyunca toplam 180 saat üzerinden verildiğini ve bu sergide toplam 2135 eserin sergilendiğini kaydetti.
Sergi bir hafta süre ile açık
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi Merkez Hizmet Binasında yer alan Sergi Salonunda açılan El Sanatları sergisinin bir hafta süre ile açık kalacağını ve mutlaka gezilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Başkan Büyükkılıç,Berat kandili dolayısıyla yaptığı açıklamada da,Bütün İslam aleminin ve hemşehrilerimin mübarek Berat Kandillerini tebrik ediyorum.Beratımıza vesile olmasını temenni ediyor,duaların kabul ve makbul olmasını diliyorum dedi.