Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’na lapa lapa kar yağdı. Yağan kar ile beraber kayak sezonunun da uzadığını belirten Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler, "Bu sene kayak sezonumuzu Mayıs ayına kadar devam ettireceğiz" dedi.
Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı’nda yoğun kar yağışı etkili oldu. Sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren kar yağışı, kayak sezonunu da uzattı. Bazı vatandaşlar da yağan karı fırsat bilerek kayağın keyfini çıkardı. Nisan ayında yağan kardan dolayı mutlu olduğunu söyleyen kayaksever Mustafa Atilla Şahin, "Bu yıl çok sürpriz oldu. bu mevsimde kar beklenmiyordu. Erciyes’te yeteri miktarda kar var. Gondolda çalıştığı için günümü burada değerlendiriyorum. Geçen sene iyi bir sezon olmamıştı ama bu sene çok iyi bir sezon oldu. bizde bunu sporla değerlendiriyoruz" dedi.
Erciyes AŞ Genel Müdür Yardımcısı Yücel İkiler de Erciyes’te kayak faaliyetinin devam ettiğini söyledi. Yağan kar ile beraber kayak sezonunun mayıs ayının ilk haftasına kadar devam edeceğini dile getiren İkiler, "21 Nisan itibariyle Erciyes’te kar yağışı halen devam ediyor ve kayak faaliyetlerimizde aynı şekilde devam ediyor. Normalde bizim şirket olarak hedefimiz 1 Aralık ve Nisanın ikinci haftasına kadar kayak faaliyetlerini devam ettirmekti. Ancak bu sene kayak sezonumuzu Mayıs ayına kadar devam ettireceğiz. Meteorolojiden aldığımız bilgiye göre de Perşembe gününe kadar kar yağışı aralıklar Erciyes Dağı’nda devam edecek" ifadelerini kullandı.
İkiler ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda aileleri çocukları ile beraber Erciyes’e davet ederek, "Perşembe günü de bütün ailelerimizi çocuklarıyla beraber 23 Nisan hediyesi olarak Erciyes’te kızak ve kayak yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.