Nermin UÇTU/MANİSA, () - MANİSA Barosu Başkanı Ali Arslan, Ankara'daki bombalı terör saldırısında ölenlerin ailelerine devlet tarafından tazminat verilmesi gerektiğini belirtti. Mağdurların tazminat isteme hakkının olduğunu kaydeden Arslan, hukuki destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Ankara'da düzenlenen terör saldırısını kınadı. Facianın takipçisi olduklarını söyleyen Baro Başkanı Arslan, saldırıda ölenlerin aileleri ile yaralılarla görüştüklerini söyledi. Hukuki yardım talebi olduğunda destek vermeye hazır olduklarını belirten Arslan, "Bu terörün bir an önce durdurulması gerekiyor. Ölenlerin 'senden- benden' diye ayrılması; bu ülkenin bölünmesi anlamına gelir. Ölenler hepimizin. Ölenler kimden olursa olsun hepimizin bu acıyı duyması gerekiyor. Teröre daha güçlü bir sesle, birlikteliği sağlayarak karşı çıkmamız gerekiyor. Sözün yeniden başladığı noktadayız. Teröre şiddetli şekilde karşı çıkmazsak, sesimizi yükseltmezsek, terörün önlenmesi mümkün olmaz. Ölenler şu partiye yakındı dersek, olmaz. Bu ülke o zaman Ortadoğu ülkesi haline gelir. Terör nereden gelirse gelsin, şiddetle karşı çıkması gerekir. Ancak bu şekilde güçlü bir ses olduğumuzda terörün önlenmesini sağlayabiliriz" diye konuştu.
TAZMİNAT HAKKI VAR
Ülkede büyük oyunlar oynanmaya çalıştığını söyleyen Baro Başkanı Arslan, "Yeni terörist saldırıların önlenmesi için sesimizi daha güçlü çıkarmak zorundayız. 'Burada ölen Kürt'tür, Alevidir' deyip kınamazsak; bu toplum bölünür. Bir terörist saldırı var. Bu saldırıyı da önlemesi gereken devletin güvenlik kuvvetleridir. Devlet üzerine düşen görevi yerine getiremediğine göre, tabii ki ailelere tazminat ödemekle yükümlüdür. Daha önceki terörist saldırıların birçoğunda tazminat ödemesi söz konusu olmuştur. Vatandaşlarımızın devletten tazminat talep etme hakkı vardır" dedi.

FOTOĞRAFLI