Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Metalik Fikirler Kulübü tarafından ‘Hafif Malzeme Çelik’ isimli konferans düzenlendi.
Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Kubbe Altı Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Gökhan, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zülfikar Durmuş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Arslan, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Şahlan Öztürk, Metalik Fikirler Kulüp Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zahide Bayer Öztürk, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci’nin yaptığı konferansa konuşmacı olarak katılan Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin, küresel ısınma, sera gazı etkisi, sulardaki ısınma, malzeme ve atık yöntemi, çelik ve üretim teknikleri, yaygın kullanım alanları ve çelik türleri hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin ayrıca TÜBİTAK MAM kuruluşu, işlevleri ve gerçekleşen-gerçekleşmekte olan projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Soru- cevap bölümüyle devam eden konferans sonunda Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Şahlan Öztürk tarafından Doç. Dr. Havva Kazdal Zeytin’e teşekkür belgesi takdim edildi.