Bitlis'in Hizan İlçesi'nde 5 Ağustos'ta gerçekleştirilen terör saldırısında şehit düşen Sinoplu Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Dolma'nın, annesi Emine Dolma, oğlunun evlerine 100 metre mesafede bulunan mezarını her gün ziyaret ederek, temizliğini yapıyor ve dua ediyor. 

'ŞEHİT ANNESİ' OLMANIN GURURU
Dikmen İlçesi'nde yaşayan Satılmış ve Emine Dolma çiftinin yıllar önce evlat edindikleri, ailenin tek çocuğu şehit Bahattin Dolma'nın, ilçe kabristanlığında bulunan ve Türk bayraklarıyla donatılan mezarı başta ailesi ve yakınları olmak üzere vatandaşlarca ziyaret ediliyor. Şehidin ilçe merkezinde yaşayan ve çiftçilikle geçimini sağlayan anne ve babası, ziyarete gelen vatandaşların oğulları hakkındaki iyi dilekleri karşısında, şehit anne ve babası olmanın gururunu yaşıyor. 

Vatan uğruna şehit verdiği tek evladının, evlerine 100 metre mesafede bulunan mezarını her gün ziyaret eden anne Dolma da oğlunun kabri  başında, Kur'an-ı Kerim okuyarak, dualarını eksik etmiyor. Anne Dolma, oğlunun aşık olduğu mesleği yaptığı sırada şehit olarak vatanına hizmet ettiğine işaret ederek, cenazesini de sevdiklerinden uzak kalmasın diye evlerine yakın bir yere defnettiklerini vurguladı. 

KABRİNİ TEMİZLİYOR, DUA EDİYOR..
Gelininin de bunu istediğini belirten Dolma, "Oğlum şehit olmadan önce mezarın konulduğu yerin fotoğrafını çekip telefonuna koymuş. Kendisi de böyle mi isterdi bilememem ama biz ailesi olarak buraya defnedilmesini istedik. Hem evimize yakın hem de oğlumun tüm arkadaşları, sevdikleri burada. Sevdiklerinden ayrı kalsın istemedik. Evimize yakın olduğu için ben de her gün ziyaret ediyorum. Kabrini temizliyor ona dua ediyorum." ifadesini kullandı.