İzmir’de, Sosyal Güvenlik Haftası (SGK) çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı.
Sosyal Güvenlik Haftası (SGK) kutlamaları, her il ve ilçede olduğu gibi İzmir’de de kutlanmaya başladı. Programlar, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Engin Bilgili, vatandaş odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde faaliyetlerini sürdürdüklerine vurgu yaptı. Bilgili, "Sahip olduğu bu anlayış çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu olarak üzerimize düşen en önemli görevlerimizden birisi de insanımıza sosyal güvenlik uygulamalarının tanıtılması, hak ve yükümlülüklere ilişkin gerekli bilgilendirmeler yapılarak sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamaktır. Bu vesileyle kurum olarak, 2008 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının ikinci haftası, Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmaktadır" dedi.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ise, şunları kaydetti:
"İşbirliği içinde yapılan bilgilendirme toplantıları ile esnafımızın sorunlarının çözümü konusunda gösterilen hassasiyeti ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bize sağladığı diğer hizmetleri için esnaf teşkilatı adına başta İl Müdürüme ve müdürlük personeline teşekkürlerimi sunuyorum."
Sosyal Güvenlik Haftası (SGK) kapsamında kutlamaların devam edeceği öğrenilirken, törene, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Engin Bilgili, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Sosyal Güvenlik İzmir İl Müdür Yardımcıları ve kurum personeli katıldı.