Muratpaşa Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, kentsel alan içinde kalmasının yanı sıra bakımsız ve mezbelelik halde olan Ermenek Mahallesi’ndeki 868 bin 625 metrekarelik ormanlık alanın Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan tahsisinin talep edilmesine “Tahsisi mümkün değildir” yanıtının geldiği bildirildi.
Muratpaşa Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, ‘Tahsisi mümkün değildir’ yanıtını tarafımıza bildirmiştir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, talebimize olumsuz yanıtını bildirdiği yazısında, ‘Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca kanunlarında, turizm yatırımı ve işletmeciliği ile görevli olan kamu kurum ve kuruluşlarına, turizm yatırım belgesi alınması şartıyla, konaklama hariç imar planlarında yalnızca günübirlik, rekreasyon ve spor tesisleri gibi kullanıma ayrılmış alanlar, Bakanlığımızca ilansız olarak tahsis edilebileceğinden uygulanan mevzuat kapsamında anılan alanların Bakanlığımızca tahsisi mümkün değildir’ denmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nden de, falezlerden denize iniş noktalarına ilişkin yürüttüğümüz çalışmalarla ilgili olarak olumsuz görüş bildirilmiştir” denildi.
Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’nce iletilen görüşte,’Antalya Valiliği (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığının katılımları ile gerçekleştirilecek olan sözkonusu koruma-kullanma esaslarının belirlenmesine yönelik çalışmalar ve teknik raporlamalar tamamlanmadan, değerlendirmeler alınmadan ve bölgenin geri sahasını da içerecek 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı kararları bulunmadan hazırlanmış olan uygulama projelerine ilişkin Genel Müdürlüğümüzce görüş verilmesi uygun görülmemektedir’ ifadelerine yer verildiğini bildirilen açıklamada şöyle denildi:
“Her iki kararda kamu yararına olmamıştır. Kamu yararına olmadığına inandığımız bu iki kararı da kamuoyu ile paylaşıyoruz. Muratpaşamızda, yaşam standartını yükselten çok sayıda projemiz devam etmektedir”