BALIKESİR'de iki gündür devam eden kar yağışı, bazı ilçelerde günlük yaşamı felç etti.
Dün geceki etkili kar yağışı sonrası Balıkesir ile Dursunbey İlçesi arasındaki ulaşımı sağlayan D-230 karayolu kapandı. Yolda kazalar da meydana gelirken, bir otobüs yoldan çıkarak kaydı. Jandarma, sürücüleri Kepsut girişinde durdurarak trafiğin akışını durdurdu. Karayolları ekiplerinin yol açma çalışmalarına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ekipleri de greyder ve kepçelerle katıldı. Yolun açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.
Öte yandan aşırı kar yağışı nedeniyle Dursunbey - Kütahya karayolu kısmi olarak trafiğe kapandı. Mahalle yolları ve ana yollarda araç sürücüleri şiddetli tipi nedeniyle ilerlemekte zorlandı. Kar yağışı Dursunbey'le birlikte Kepsut, Bigadiç, Sındırgı'da etkili oldu. Bigadiç-Sındırgı Karayolu'nda ulaşım güçlükle gerçekleştirildi.
312 KÖY YOLU KAPALI
Balıkesir'de dün 200 olarak belirlenen yolu kapalı kırsal mahalle sayısı bugün 312'ye yükseldi. Dursunbey ilçesinde tam 98 kırsal mahallenin yolunun kapalı olduğu öğrenildi. Sındırgı'da 50, Bigadiç'te 47 ve Kepsut'ta 33 mahallenin yolu kapandı. Karesi ilçesinde 4, Sındırgı'da ise 3 olmak üzere 7 mahalleye de elektrik verilemediği bildirildi. TEDAŞ ekiplerinin elektrik sorununu çözmek için çalışmalarını sürüyor.
Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü olumsuz hava koşulları nedeniyle Altıeylül, Balya, Bigadiç, Dursunbey, Gönen, Karesi, Kepsut, Manyas, Sındırgı ve Susurluk'taki okullarda eğitime bir gün daha ara verildiğini bildirdi. Böylece okul tatili dün ile birlikte 2 güne çıktı.

FOTOĞRAFLI