KAYSERİ, () - YÜKSEK Öğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) başarılı olan ve Erciyes Üniversitesi'ni (ERÜ) tercih eden gençlerin kayıt işlemleri sürüyor. ERÜ'de 2015-16 eğitim öğretim yılı kayıtları, ilgili fakülte ve yüksekokullarda yapılıyor ve bu yıl 10 bin 506 öğrenci yeni kayıt yaptıracak. Ek yerleştirmelerle bu sayının artması beklenirken, kayıtlar sonunda Erciyes Üniversitesi'ndeki öğrenci sayısı 50 bini aşmış olacak.
Öğrencilerin kolay kayıt yaptırabilmeleri için kendi fakülte ve yüksek okullarında danışma masaları kurularak sıra numaraları verildi. Öğrenciler sırayla kayıt olacakları bölümün standına gelerek 1 dakikadan kısa süren işlemlerini tamamlayarak kayıt işlemlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca, 2015-ÖSYS sonuçlarıyla bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adaylar, bu yıl devlete ait üniversitelere isterlerse e-Devlet kapısı üzerinden de 5 Ağustos Çarşamba'ya kadar kayıt yaptırabilecek. Kayıt için e-Devlet kapısı şifresiyle 'https://www.turkiye.gov.tr' adresine ya da e-devlet mobil uygulamasına giriş yapmak ve e-hizmetler sekmesindeki YÖK-"Üniversite e-kayıt" hizmetini tıklamak yeterli olacak.
Elektronik kayıt yapan adaylar, üniversiteleri tarafından duyurulan belgelere ve tarihe göre işlemlerini tamamlayacak. Elektronik Kayıt (e-kayıt) ile de Erciyes Üniversitesi'ne 03.08.2015 tarihi itibariyle 2 bin 992 civarında öğrenci kaydı yapıldı. Elektronik kayıt olmayı tercih eden öğrencilerin üniversitelere giderek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek olmadığı belirtildi.
Erciyes Üniversitesi Vekil Rektörü Prof. Dr. Hamza Çakır kayıt merkezlerini ve yurt tanıtım stant alanlarını ziyaret ederek çalışmaları bizzat denetledi. Konu hakkında açıklama yapan Vekil Rektör Çakır; öğrencilerin çoğunluğunun e-Devlet üzerinden kayıt yapması nedeniyle kayıt aşamasında yoğunluk yaşanmadığına değindi. Yurt tanıtım stant alanını da ziyaret eden Çakır, burada yurtlar hakkında bilgi alarak yurt temsilcileriyle öğrencilere fiyat konusunda yardımcı olunması gerektiğinin altını çizdi.
Erciyes Üniversitesi’ne bağlı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında 3 Ağustos Pazartesi başlayan kayıtlar, 7 Ağustos Cuma günü mesai bitiminde son bulacak.

FOTOĞRAFLI