Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencileri, Fransa’nın Paris şehrinde Skryabin Konservatuvarı’nın düzenlediği “15. Uluslararası Piyano Yarışması”ndan ödüllerle döndü.
Birçok ülkeden öğrencinin ter döktüğü “15. Uluslararası Piyano Yarışması”nda, Antalya Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Ekaterina Aktı’nın öğrencisi Ece Gürkaynak 0-8 yaş kategorisinde ikinci, Öğretim Görevlisi Samir Mirzayev’in öğrencisi Nil Gürkaynak 8-10 yaş kategorisinde üçüncü, Öğretim Görevlisi Gökçe Göktepe’nin öğrencisi Elif Işıl Karakaş ise 10-12 yaş kategorisinde üçüncülük ödülünü kazandılar.
Fransa’da Türkiye ve Akdeniz Üniversitesi’ni başarı ile temsil ederek ödül kazanan öğrenci ve öğretim elemanları için Antalya Devlet Konservatuvarı’nda tören düzenlendi. Törende, öğretim elamanları ve öğrencileri tek tek kutlayan AÜ Konservatuvar Müdürü Prof. Ayşe Sezer, “Konservatuvarımızın ulusal ve uluslararası yarışmalarda aldığı ödül sayısına bir yenisi daha eklenmiş oldu. Kazanılan başarılar öğrencilerimizin geleceğe yönelik kararlılıklarının ve azimlerinin ödülü olmuştur. Öğretim elemanımızı ve öğrencilerimizi kutluyor, başarılınızın devamını diliyorum” dedi.
Tören sonrasında Fransa’dan ödüllerle dönen öğretim elemanları ile genç müzisyenlere Konservatuvar Müdürü Prof. Ayşe Sezer tarafından teşekkür belgesi verildi.