Nevşehir Ticaret Borsası, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi aldı.
Belgenin verilmesi nedeniyle Ticaret Borsası’nda düzenlenen programda konuşan Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Nevşehir Müdürü Erol Güneş, “Ecdadımız, kalite ile ilgili her zaman örnek olmuşlardır. Nevşehir Ticaret Borsası, kalite yönetim sistemi belgesi almaya hak kazandı. Eğitim ve belgelendirmeyi TSE olarak yaptık. Bu belgenin 3 yıl geçerliliği var. Her yıl kalite yönetim sistemi kontrol edilecektir” ifadelerini kullandı.
Güneş, daha sonra kalite ve belgelendirmenin kurucusu olarak bilinen 2. Beyazıt Han Hazretlerinin rölyefini Borsa Başkanı İbrahim Salaş’a hediye etti.
Nevşehir Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş ise; borsalarının sürekli gelişen bir kurum olmasını hedeflediklerini belirterek, “Hizmet Kalitemizin performansının devamlı olabilmesi, Üyelerimize ve iş insanlarımıza dünya standartlarında hizmet verilebilmesi amacıyla TS EN ISO 9001 kalite yönetim sistemi sertifikasını aldık. Kalite Yönetim Sistemi çalışmaları öncesinde düşüncemiz, borsamızda var olan düzeni koruyarak tüm çalışanların katılımı ile; yenilikler yapmak, hizmet kalitemizi arttırmak ve standart hale getirmek, iyi bir organizasyon ile yönetim sistemimizi geliştirmek, borsamız bünyesinde birimler arası ve kurumumuzla üyelerimiz ve iş insanları arasındaki iletişimi arttırmak, buna bağlı olarak da üyelerimizin memnuniyetini en üst seviyeye taşımak idi. Aldığımız Kalite Yönetim Sistemi Belgesi olan TS EN ISO 9001 bize, amacımıza ulaştığımızı düşündürmektedir. Ancak, borsa olarak yeniliklere açık olma ve sürekli gelişme isteğimiz bu yolculuğumuzun devam edeceğini gösteriyor. Alınan bu belge borsamız için bir sonuç değil başlangıç olmalıdır. Çalışmalarımıza tüm enerjimizle devam edeceğiz.” dedi.