2017’de 4’üncüsü düzenlenecek İslami Dayanışma Oyunları’na Azerbaycan’ın ev sahipliği yapmasına ilişkin belgeler Bakü’de düzenlenen törende imzalandı.
İmza töreninde belgeleri İslam Dayanışma Spor Federasyonu Başkanı, Suudi Arabistan Gençlik ve Spor Bakanı, Suudi Arabistan Olimpiyat Komitesi Başkanı, prens Abdullah bin Mosaad bin Abdülaziz el-Suud, Azerbaycan Milli Olimpiyat Komitesi Başkan Yardımcısı Çingiz Hüseyinzade ve Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov imzaladılar.
İmza töreninden önce konuşan Çingiz Hüseynzade Azerbaycan’ın bu oyunların geçirilmesine hazır olduğunu belirterek, "Bugün çok büyük bir etkinlik yapılmaktadır. Bu, bizim için gurur verici bir gün. Azerbaycan tüm İslami Oyunları’nda aktif olarak katılmış ve iyi sonuçlar elde etmiştir” diye konuştu.
Suudi Arabistan Olimpiyat Komitesi Başkanı, Prens Abdullah Bin Mosaad Bin Abdulaziz Al-Suud da İslami Dayanışma Oyunları’na büyük ilgi gösterdiği için Azerbaycan hükümetine teşekkür ederek, "Bu etkinlikte biz 4. İslam Dayanışma Oyunları’nın sözleşmesini imzalayacağız. Bu bizi sevindiriyor. Azerbaycan’a bu yarışın ev sahipliğine büyük ilgi göstermesi dolayısıyla teşekkür ediyorum. Bizim üzerimize bu zor zamanda işbirliği yapmak, işbirliği kurmak düşüyor. İslam Dayanışma Federasyonu Azerbaycan’daki oyunların başarılı olması için çabalarını esirgemeyecek” dedi.
Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov ise Azerbaycan’ın bu yarışa hazır olduğunu kaydederek, "Bizim adaylığımızı destekleyenlere ve itimat edenlere teşekkür ediyorum. Azerbaycan son yıllarda Avrupa’nın en saygın spor yarışlarına ev sahipliği yapıyor. Dayanışma bizim gücümüzdür. Bu oyunlar halklarımız arasında birlik ve dayanışmanın güçlenmesinde önemli olacaktır. Biz tüm imkanlarımızı seferber ederek 2017’de bu oyunları üst düzeyde organize etmeye başaracağız” ifadelerini kullandı.
2017 İSLAMİ DAYANIŞMA OYUNLARI
2013 yılının Haziran ayında Suudi Arabistan’ın Cidde kentinde İslam Dayanışma Spor Federasyonu Genel Meclisi’nde Azerbaycan’ın 4. İslami Dayanışma Oyunları’na ev sahipliği yapma hakkı konusunda karar alınmıştı. 2017 yılında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak İslami Dayanışma Oyunları’nda 20’ye yakın spor dalı yer alacak. Yarışlarda Azerbaycan’ın milli spor dallarından biri olan “Zorxana” yarışları da tanıtılacak.