BAYBURT (AA) - Bayburt İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, bakanlığın hayvancılık desteklemelerine ilişkin uygulama esaslarını belirlediğini bildirdi.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Kani Yavuz, yaptığı yazılı açıklamada, Bayburt'un da içinde bulunduğu 30 ili kapsayan desteklemelerin Bayburt'taki hayvancılık için büyük avantaj sağlayacağını ifade etti.

Bayburt'un büyükbaş hayvancılık yönünden bölgesel olarak kaliteli ırkların üretildiği illerin başında geldiğini aktaran Yavuz, şunları kaydetti:

"Bu destekleme ile sürülerimizin daha verimli hale gelerek bölgede yüzde 100'e yakın kültür ve kültür melezi ırka sahip tek il olma yolunda daha sağlam adımlarla ilerlememizi sağlayacaktır. Ayrıca işletmelerde sürü değişimi için yüzde 30 hibe ilimiz için bulunmaz bir fırsattır. Sağlıklı sürülerden sağlıklı buzağılar elde edilerek, ülkemizdeki dişi sığır ihtiyacı bu şekilde karşılanacaktır. İşletme karlılığı için de düve alım desteği büyük önem taşımaktadır. Çünkü sürü içerisinde kullanılan damızlıkların döl verimi arttıkça işletmenin kazancı da doğru oranda artmaktadır."

Yavuz, ayrıca, yetiştiricilerin başvurularını 10 Ekim tarihine kadar yapmaları gerektiğini ve konuya ilişkin daha detaylı bilginin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden alabileceğini ifade etti.