Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED), hayvan hakkı ihlalleri yapan belediyelere karşı hukuk savaşı başlattı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan HAYKONFED Başkanı Nesrin Çıtırık, Türkiye genelinde binlerce hayvanın yok edildiğini belirterek, konfederasyon olarak bu yasa dışı düzenin durmasına yönelik çalışma başlattıklarını kaydetti. Hayvanları koruma noktasında görevlerini kötüye kullanan belediyelere karşı suç duyurularında bulunmaya başladıklarının altını çizen Çıtırık, “Tüm Türkiye’de bölge ayırımı olmadan her yerde hayvanlara katliamlar var. Biz, HAYKONFED olarak bu yasa dışı düzenin durmasına, hayvanların daha fazla öldürülüp yok edilmemesine, var olan yasanın uygulatılmasına ilişkin hayvan haklarını savunan bir yolda ilerliyoruz. Gerekeni yaptık, davalarımızı başlattık. 40’ın üzerinde belediyeye dava açmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Barınağı, geçici bakım evi olmayan ve görevlerini kötüye kullanan belediyeler hakkında davalar açtıklarını dile getiren Çıtırık, ”Hayvanların korunması, gözetilmesi. bakımı ve kötü muamelelerden uzak tutulması, hayvan hakları konusunda mücadele edilmesi amacıyla kurulan Marmara Hayvan Hakları Federasyonu, Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu ve Ege Hayvan Hakları Federasyonu’nun bir araya gelmesi neticesinde Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu oluşturulmuş olup, bu çatı altında mücadele edilmeye başlandı. Ülkenin her bir yanından gönüllülerle iş birliği yapılmakta ve ilgili kurumların görevlerini yapmaları, acı çeken ve işkence gören tüm hayvanlara karşı koruma sağlamak için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.