2012 yılında uzay sınırına çıkan ilk Türk olarak tarihe geçen ünlü iş adamı Durmuş Döven, Çanakkale'nin Biga ilçesinde katıldığı bir programda iş dünyasından özel yaşamına kadar bir dizi açıklamalarda bulundu.

Güncel konu olarak Rusya'ya değinen Döven, Rus örneğiyle de kendisinin eksi komünist olduğunu daha sonra kapitalist, son olarak ise muhafazakar olduğunu söyledi.

KOMÜNİST, KAPİTALİST, MUHAFAZAKAR...

Döven, "Ben Rusya'da iş yapıyorum. 10 gündür Rusya bizden otomobil yedek parçası almıyor. Domatesi anladık da parçayı almadan arabayı nasıl üreteceksin? Ben Ruslarla çok yaşadım kafaları çalışmıyor. Ben eski Solcuydum, komünist olacağım diye uğraştım, parayı kazanınca kapitalist oldum, her şeyden evvel şimdi muhafazakar oldum. Her dönem bir şey oluyorum. Zaten vardır ya; Parayı bulana kadar komünist, parayı bulunca kapitalist, kadın koca bulana kadar feminist diye. Bu dünya düzeni bizim elimizde değil. Bu Ruslar hakkikaten aptal insanlar. Bir dönem dünyanın en uzaya insan gönderiyorlar. Bir yandan da uzayda manyetolu telefon kullanıyorlar" diye konuştu.



"YAŞAYABİLECEĞİNİZ KADAR KAZANIN"

7 yıl eğitim gördükten sonra dünyada 67’inci kişi olarak uzaya gidip geldiğini vurgulayan Döven, "Günde 18 saat çalışıyorum. Ayakta duracak halim yok. Bir çoban Sabah kalkıyor akşam yatıyor benden daha mutlu. Belki benden daha uzun yaşayacak. Demek ki para saadet getirmiyor. Sadece biz arkasından koşturuyoruz. Çok paranın faydası yok, yaşayabileceğiniz kadar kazanın. Çok para kazanmak istiyorsanız, burada oturmayacaksınız. Biz istiyoruz ki siz burada oturun. Bizim paramıza ortak olmayın. Öncelikle zengin olmak için çok çalışmak lazım, şansınızın da iyi gitmesi lazım" dedi.

STRATOSFERE ÇIKMIŞTI

Türk işadamı Durmuş Döven, 2012 yılında yaklaşık 50 bin dolar ücret ödeyerek, bir MIG-29 jeti ile, Rusya’da uzay seyahat programına katılarak 78 bin feet (yaklaşık 24 km) yükseklikteki stratosfere çıkmıştı. Döven, böylece uzaya çıkan ilk Türk ünvanını almıştı.

Kaynak : Haber7