Hollanda’nın Europol’ün en çok arananlar listesinde yer almasını talep ettiği Ata, 2004’te Enschede kentinde ilişki yaşadığı 18 yaşındaki yeğenini boğarak öldürmekten aranıyor.
Adı bir gasp olayına da karışan Ata hakkında verilmiş 11.5 yıllık hapis cezası bulunuyor. Hollanda polisi, 19 Nisan 1984 doğumlu Ata’nın Türkiye’de olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.
Bununla birlikte Ata’nın farklı bir isimle Hollanda ya da Almanya’da yaşıyor olabileceği de Hollanda polisinin üzerinde durduğu opsiyonlar arasında yer alıyor.



PARİS SALDIRISININ YAKALANAMAYAN İSMİ LİSTEDE
Ata’yla aynı listede Belçika’nın Molenbeek semtinde yaşayan ve Paris saldırılarının yakalanamayan ismi olarak aranan Salah Abdeslam da var.

Abdeslam’ın yanı sıra Paris saldırılarıyla bağlantılı olarak aranan Belçikalı Muhammed Abrini de listede bulunuyor.

Europol’ün ilk defa hayata geçirdiği bu uygulama AB ülkelerinde aranan kişilerle ilgili bilgi dolaşımını ve paylaşımını kolaylaştırma amacı taşıyor.

Europol yetkilileri firarilerin yer aldığı internet sitesine başlangıçta 45 isim yerleştirdi ancak toplam listede 57 isim yer alıyor.

Europol sitenin düzenli olarak güncelleştirileceğini belirtti.

Europol tarafından devreye sokulan “most wanted” (en çok arananlar) uygulaması Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından yıllardır uygulanan bir yöntem.

Kaynak: Hürriyet