Esenlik, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve bölgede bulunan illerin ihtiyacını karşılayabilecek Asfalt Plent Tesisi Projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.
Esenlik tarafından kurulacak olan Asfalt Plent Tesisi Projesi hakkında bilgiler veren Esenlik Şirket Genel Müdürü Hulusi Boyraz, “2015 yılında önemli hedeflerimiz var. Özellikle şunu müjdelemek istiyorum. Büyük bir asfalt plent tesisi kuruyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ve alt belediyelerin asfalt ihtiyacını karşılayacak bu tesis, bu bölgede karayollarının asfalt ihtiyacını karşılayacak potansiyele sahip olacak. Şu anda yer tahsisini yaptık, tüm alımları bitirdik ve iki ay gibi çok kısa bir zaman diliminde Malatya’ya asfalt plent tesisini kurmuş olacağız” şeklinde konuştu.
‘ASFALT VE MUCUR İHTİYACINI ARTIK ESENLİK KARŞILAYACAK’
Hulusi Boyraz, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Ayrıca mucur fabrikası da kurarak ve asfalt tesisi ile birlikte mucur ocağını da aktif hale getirmiş olacağız. Meston fabrikasında ve ihalelerini almış olduğumuz bütün işlerde mucur ihtiyacımızı kendi bünyemizde üreteceğiz. Meston, asfalt plent tesisi ve mucur ocağı birbirine entegre tesisler olacak. İstanbul’daki İSFALT gibi Malatya’da benzerini kurmuş olacağımız tesis ile bu alandaki ihtiyacı karşılayarak, bölgede önemli bir üretim ayağı kazandırmış olacağız.”