AK Parti Bartın Milletvekili ve Adayı Yılmaz Tunç, Ulus İlçe Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun ile birlikte Bartın Gençlik Merkezi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında Bartın’ın Ulus İlçesinin Ulukaya köyünde doğa yürüyüşünde geçlerle sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Milletvekili Tunç’un doğduğu köy olan Ulus ilçesi Ulukaya köyünde yapılan yürüyüşte katılımcılar yaklaşık 9 kilometrelik doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler Küre Dağları Milli Parkı Ziyaretçi Merkezinden başlayan ve Üniversite ve Lise öğrencisi gencin katıldığı yürüyüş, Drahna vadisi, Ulukaya Şelalesi ve Ulukaya kanyonundan devam ederek tekrar, Ulukaya köyünde bulunan Küre Dağları Milli Parkı ziyaretçi merkezinin bahçesinde yapılan piknik ve eğlence programı ile sona erdi.
Milletvekili Tunç, yürüyüşe katılan gençlerle yaptığı sohbette; "Ulukaya benim doğduğum, çocukluk ve gençliğimin geçtiği köy, burada böyle bir etkinlikte sizleri görmekten çok mutluyum, burası Küre Dağları Milli Parkı sınırları içerisinde doğa harikası bir yer. Dünya Doğayı Koruma Vakfının dünyadaki 100 sıcak noktasından biri olan Küre Dağları Milli Parkı, aynı zamanda Avrupa’nın 13, Türkiye’nin de tek Panparks üyesi Milli Parkı. Bartın’ımızın sahip olduğu turizm potansiyelinde gelecekte, Milli Park turizmi çok daha önem kazanacak, bizler de Milli Park ile ilgili yatırımlara devam ediyoruz, Ziyaretçi ve tanıtım merkezleri inşa ediyoruz, yürüyüşe başladığınız Ulukaya Köyü Milli Park Ziyaretçi Merkezi benim okuduğum ilkokulum idi biz orayı restore ederek, turizme kazandırdık. Bu günkü doğa yürüyüşünü düzenleyen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze, Gençlik Merkezinin çalışanlarına teşekkür ediyor, bu güzel etkinliğe katıldığınız için sizlere de teşekkür ediyorum" dedi.