Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, engellilerin yaşamlarını kolaylaştırmak konusunda belediyelere düşen büyük görevler olduğunu belirterek, "Özellikle engelli rampaları ve diğer hususlarda erişilebilirliğin iyileştirilmesi, görme engellilere dönük yolların ve diğer seslendirmelerin yapılması, engelli kardeşlerimize karşı olan boynumuzun borcu" diyerek başkanlara seslendi.  

"ERİŞEBİLİRLİĞİ ARTIRMALIYIZ"

Atakum ilçesi Kurupelit yöresinde Samsun Valiliği, Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği, Türkiye Beyazay Derneği, Samsun Engelliler Federasyonu işbirliği ile Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başta olmak üzere protokol üyeleri ve STK'ların katılımıyla etkinlik düzenlendi. Engelli vatandaşlara Hollanda Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin gönderdiği 26 akülü araç ve 100 tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı. Burada yaptığı konuşmada engellilerin hayatlarını kolaylaştırmanın boyunlarının borcu olduğunu belirten ve belediye başkanlarına seslenen Vali Dağlı, "Özellikle belediyelerimize düşen çok görev olduğunu biliyoruz. Engelli rampaları ve diğer hususlarda engellilerin erişilebilirliklerini artırmalıyız. Resmi kurumlarımız başta olmak üzere erişilebilirliğin iyileştirilmesi, görme engellilere dönük yolların ve diğer seslendirmelerin yapılması gibi pek çok husus var. Bunları da yapmak, engelli kardeşlerimize karşı olan boynumuzun borcu aslında. İnşallah bunları da hep birlikte yapacağız" dedi.

SAMSUN'A MÜJDE

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in verdiği müjdelerden birini hatırlatan Vali Dağlı, "Bakanımız, Türkiye'de 4 veya 5 tane kurulacak özel eğitim kurumunun birinin de Samsun'da yapılacağının müjdesini vermişti. Biz bununla ilgili proje çalışmalarına başladık. Bu kurum İlkadım ilçesine, kolay erişebilir bir yere kurulacak. Bu kurumlarda engelli vatandaşlarımızın yeteneklerini ortaya çıkaracağız. Hem öğrenecekler hem de iş sahibi olabilecek eğitimler alacaklar. Biz engelli vatandaşlarımız için her şeyi yapmakla yükümlüyüz" ifadelerini kullandı.

ÇALIŞMALAR SÜRECEK

Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Ömer Söyleyenoğlu, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Türkiye Beyazay Derneği Samsun Şube Başkanı ve Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği İl Temsilcisi Mehmet Akbulut ve Samsun İslami Milli Görüş Samsun Şube Başkanı Fatih Demir, engellilere yönelik eğitim, sağlık, kültür ve sosyal alanda çalışmaları devam ettiğini, engellilerin statü kazanmayı sürdürdüğünü dile getirdi. 

MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNDU

Konuşmaların ardından mesleki eğitim kurs belge dağıtımı ile akülü araç ile tekerlekli sandalyelerin teslimi yapıldı. Akülü araç ve tekerlekli sandalyeye kavuşan engellilerin mutluluğu gözlerinden okundu. 

Dilber BAHADI, Umut Can EREN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.